28 / 03 / 2024

Şahinbey'de İbn-i Sina mahallesi kurulacak!

Şahinbey'de İbn-i Sina mahallesi kurulacak!

Şahinbey Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısının 2’nci oturumu Şahinbey Belediyesi Meclis Başkan Vekili Birol Ülger, başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı, toplantıda İbn-i Sina adı verilecek yeni bir mahalle kurulması kararı alındı.



Şahinbey Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısının 2’nci oturumu Şahinbey Belediyesi Meclis Başkan Vekili Birol Ülger, başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı. Mecliste İlçede 2 yeni mahalle kurulması ve 20 bin öğrenci ile vatandaşın Çanakkale’ye götürülmesine yönelik kararlar alındı. 

Şahinbey Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı 2’nci oturumu yapılan yoklamayla başladı. Yoklamanın ardından gündeme alınan 17 madde sırasıyla oylanmaya açıldı. Gündem maddelerinin 9 maddesi oy birliğiyle, 3 maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. 5 madde için ise ilgili komisyonlara ek süre verilmesi kararlaştırılırdı.


Yeni Bir Mahalle

Meclis gündeminde yer alan 14’üncü madde de Dumlupınar, Güzelvadi, Narlıtepe, Yeşilkent ve Akkent Mahalle sınırlarının değiştirilerek, bölgeye İbn-i Sina adı verilecek yeni bir mahalle kurulması kararı alındı. 15’inci madde de ise Kepenek, Ünaldı, Bozoklar, 25 Aralık ve Kocaoğlan Mahallerinin sınırlarının değiştirilerek, Kocağlan Mahallesi’nin adının Tekstilkent Mahallesi olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı.



Şahinbey Belediyesi



Geri Dön