19 / 04 / 2024

Sakarya Belediyesi Temmuz ayı toplantısı yapıldı!

Sakarya Belediyesi Temmuz ayı toplantısı yapıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başkanlığında toplandı. Toplantıda 250 dönümlük bir alanın özel okula ayrılmak istenmesi konuşuldu.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı Serpan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başkanlığında toplandı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen oturumda meclis üyeleri ilave 5 gündem ile toplam 60 maddeyi karara bağladı. Gündem dışı konuşmalarda söz alan MHP’li Meclis Üyesi Hüdaverdi Bahadır, “ Sakarya genelinde yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Asfaltlama

Bahadır, “ Asfalt çalışmaları başladı ancak Hendek ilçemizde ne zaman çalışma olacağı merak konusu. 2015 yılında yapılması planlanan asfaltlarla ilgili bir gündem oluşturulmalı. Saski’nin de Hendek’le ilgili bir çalışma yapmıyor. Kazımiye köyü köprüsünün girişinde bir daralma var ve bununla ilgili bir çalışma yapılmasını istiyoruz” dedi.

 

Yeni kavşak

Bahadır’ın ardından kürsüye çıkan Erkal Etçioğlu ise, “Gerek imar çalışmalarında, gerekse belediyenin çeşitli faaliyet alanlarında önemli bir takım gelişmeler oluyor. Bu konuda özellikle teşekkür ediyorum. Belediye artık bizim göbek dediğimiz kavşak sisteminden ufak ufak kavşak düzeni sistemine dönüşüyor. Özellikle düşünülen projelerle ilgili teknik birimlerin verdikleri bilgiler ve vizyonel görüşleri bizi ayrıca memnun ediyor” dedi.

 

Genişletilmesi

Etçioğlu, “Dörtyol’dan itibaren SEDAS kavşağına bir alt geçit yapılması planlanıyor. Hızırtepe kavşağında da yonca kavşak sistemine benzeyen bir kavşak planlanıyor. Vagon işletmelerinin bulunduğu aksın da Serpan’a doğru duble olarak genişletilmesi planlanmış. Atatürk Sanayi Karasu yolu kavşağına da Karayollarının yapacağı bir alt geçit için de çalışılıyor” dedi.

 

Radikal tedbir 

Etçioğlu, “Yıllardır göbek kavşak yaparak sorunların çözülemeyeceğini söyledik. Yerin altı ve üstünün kullanılması görüşünün dikkate alınması bizi memnun etti. Mühendisleri tebrik ediyorum. Trafik sıkıntısı şehrimizin en önemli problemi. Bunu çözmek için de radikal tedbirler almamız gerekiyor. Belediyenin vizyonel düşüncesinin değişmensin önemli buluyorum” şeklinde konuştu.

 

Teröre lanet

Serpan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise, Etçioğlu’na yapıcı muhalefetleri için şükranlarını iletti. Alemdar, “Ramazan’ın ardından bayramı da geride bıraktık. Bir kez daha tüm meclis üyelerimizin bayramını tebrik etmek istiyorum. İnşallah memleketimizden bayramları bayram gibi yaşamaya devam edeceğiz. Hepimiz bir kez daha, daha güçlü bir sesle terörü lanetliyoruz. Bölgemizde ve ülkemizde teröre geçit vermeyeceğiz” dedi.

 

Dernekkırı prefabrikleri

Gündem dışı konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. Büyükşehir Temmuz Meclisi’nde 60 madde karara bağlandı. 1 ve 34. maddeler arasındaki maddeler komisyondan geldiği şekilde kabul edilirken; MHP grubu 5, 15, 21 ve 22. Maddeleri reddetti. 5. madde de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Abalı Mahallesinde bulunan eski Dernekkırı Prefabrikleri alanının Özel Eğitime Muhtaç Çocuklar için Okul, Atölye, Eğitim Amaçlı sera, hayvanat bahçesi, aile danışa merkezi, spor ve sağlık merkezleri yapılması için imar plan değişikliği istemesi görüşüldü.

 

İsraf edilir

MHP’nin bu maddeye ret oyu verdiğini belirten Erkal Etçioğlu, “Sakarya’daki özel eğitime muhtaç çocuk sayısını bilen var mı aranızda? Bu tesisin Türkiye çağında yapılacağını ve ödeneğinin çıkması için gayret gösterildiği de düşünülebilir. Yada bu milli eğitimdeki bürokrat arkadaşların bir fantezisi. Çünkü söz konusu alan 250 dönüm civarında bir alan. Bir okul için gereken alan 20-30 dönüm. 250 dönüm araziyi siz özel eğitime muhtaç çocuklara ayırmış olursanız israf etmiş olursunuz” dedi.

 

Feda edilmesin

Etçioğlu, “Biraz da ben fantezi kurayım, o alanı ben olsam yeniden meraya çevirebiliriz, hatta bir tane de hipodrom yaparım. Ya da Sakarya’nın ilk hava alanını kurarım. 250 dönüm bir yer orası. Otopark yapılması için boşalacak okulları oraya taşıyabiliriz. Arifiye’de yer verdik, milli eğitim kampus yapacaktı ama herhangi bir çalışma yok. Bu işlerde biraz ciddi olmak lazım. Askeriyenin yer kapması gibi biz hazinenin yerine el koyalım diye herhangi bir yaklaşım olmamalı” dedi.

 

İyi değerlendirelim

Etçioğlu, “Sakarya’da bunun gibi başka bir alan yok. Burada iyi düşünülmesi gerekiyor. Böyle kritik bir arsayı ben olsam daha iyi değerlendiririm. Biz eğitime karşı değiliz buraya güzel bir proje çizilmesi gerekiyor. Beyefendiler salata yetiştirip çocuklara toplatacak diye biz buna oy veremeyiz. Biz gerçekleri ve bu şehri konuşuyoruz. 20-30 fönüm değil, çok büyük bir alan. Bir okula feda etmeyin alternatifini bulamazsınız” ifadelerini kullandı.

 

MHP’li olmasına

Serpan Arabacı alanı Mahallesi 1339 ada 1 nolu parsele yönelik imar değişikliğini içeren 15. Maddeye de ret oyu verdiklerini belirten Etçioğlu, “Burası bizim partimizden bir arkadaşın inşaat sahası ile alakalı bir madde. Daha önce yeşil alan olan yeri konut alanına çevirme arzusu var. biz buna sahibi MHP’li olmasına rağmen ret vereceğiz” şeklinde konuştu.

 

Tatil oldu

Meclis Gündeminin 35 ve 48. maddeleri arasındaki maddeler İmar Komisyonuna; 49. madde Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. 50 ve 55. maddeler arasındaki maddeler ise oy birliğiyle kabul edildi. 56 ve 60. maddeler arasındaki maddeler İmar Komisyonuna havale edilirken; Büyükşehir Meclisi Ağustos ayı birleşimini oy birliğiyle tatil olarak belirledi. Buna göre meclisin bir sonraki oturumu 12 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

 

Temel atılacak

Büyükşehir Meclisi Ferizli ve Söğütlü’ye hizmet sunacak yaklaşık 45 milyonluk altyapı yatırımı için süreci başlattı. Meclis üyeleri, iki ilçeye toplam 120 kilometrelik kanalizasyon ve 40 kilometrelik içmesuyu hattı inşa edilmesini öngören projeyi oy birliğiyle kabul etti. Hayata geçirilecek proje ile iki ilçeye inşa edilecek kanalizasyon hattı bölgenin atıksularının 13 terfi merkezi aracılığı ile Karaman Atıksu Arıtma Tesisine ulaştırılmasını sağlayacak. İhalesi yapılan ve gerekli protokolleri imzalanan proje için kısa süre içerisinde temel atma işlemi gerçekleştirilecek.

 

Şehit ve gaziler

Oturumda gündeme gelen bir diğer madde ise şehit ve gazi yakınlarının moral ve motivasyonunu yükseltici etkinliklerin ve eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için bina yapımını içerdi. Meclis üyeleri bu proje için Başkan Toçoğlu’na gerekli yetkilerin verilmesini oy birliğiyle onayladı.

 

Yeni köprü

Mecliste ayrıca şehrin muhtelif bölgelerine inşa edilecek yeni köprü projeleri için de onay çıktı. Meclis üyelerinin oy birliği ile yeni yatırımlara meclis onayı verilmiş oldu. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada Temmuz oturumunda gündeme gelen yeni projelere ilişkin sürecin hızlı bir şekilde tamamlanacağı ve projelerde ilk kazmanın vurulacağı kaydedildi. 



Sakarya Yenigün


Geri Dön