24 / 04 / 2024

Sakarya bisiklet yolunda çalışmalar başladı!

Sakarya bisiklet yolunda çalışmalar başladı!

Sakarya bisiklet yolunda çalışmalar başladı. Kentpark – Yazlık Kavşağı arasında derenin her iki tarafına toplamda 4 kilometre yapılacak yeni çalışma ile mevcut bisiklet yolu ağı 18 kilometreye ulaşacak.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin bisikletli ulaşım konusunda ihalesine çıktığı 4 kilometrelik yeni yolda çalışmalar başladı. Kentpark – Yazlık Kavşağı arasında derenin her iki tarafına toplamda 4 kilometre yapılacak yeni çalışma ile mevcut bisiklet yolu ağı 18 kilometreye ulaşacak. Bisiklet yolundaki çalışmaları kısa süre içerisinde tamamlamak istediklerini ifade eden Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, şehir içi ulaşımında bisiklet yollarının önemine vurgu yaptı.


Toplamda 18 Kilometre

Pistil, “Yeni bisiklet yolu için kısa süre önce ihaleye çıkmıştık. İhale aşamasından hemen sonra da çalışmalar başladı. Kentpark – Yazlık Kavşağı arasında derenin her iki tarafına yapılacak olan 4 kilometrelik çalışmayla mevcut bisiklet yolu ağını 18 kilometreye çıkarmış olacağız. Bisiklet yolları konusunda ciddi bir talep söz konusuydu. İnşallah bizde hemşerilerimizin talepleri doğrultusunda kalıcı eserler bırakmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Ulaşımda Daha İlerilere

Fatih Pistil açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Gelişmiş şehirlerde bisiklet yollarına karşı oldukça büyük bir ilgi var. Şehrimizde de bisiklet yollarının şehir içi ulaşımında önemli bir yeri olacağını düşünüyoruz. Bunun için böyle bir çalışmayı başlattık. Biz şehrimiz için daha iyi neler yapabiliriz düşüncesiyle hareket ediyoruz. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun destekleri ile şehrimiz ulaşımını daha ilerilere taşıyacağız."



Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön