20 / 04 / 2024

Sakarya Büyükşehir'den bin 35 günde 1 milyarlık proje!

Sakarya Büyükşehir'den bin 35 günde 1 milyarlık proje!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kamuoyuyla paylaştıkları projeler, tamamlanan yatırımlar ve yapımı devam eden hizmetlerle ilgili olarak açıklamalar yaptı, işte o açıklamalar...




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 2014 Yerel Seçimleri öncesinde kamuoyuyla paylaştıkları projeler, tamamlanan yatırımlar ve yapımı devam eden hizmetlerle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Seçim vaatlerini yüzde 90’lık bir gerçekleştirmeyle Sakarya’nın hizmetine sunduklarını hatırlatan Başkan Toçoğlu, bin 35 günlük süreçte bir milyarlık proje ürettikleri bilgisini paylaştı. Toçoğlu ‘Her yeni güne yeni bir proje’ ilkesiyle çalıştıklarının da altını çizdi.


Vaatlerin yüzde 90’ı tamam

Başkan Toçoğlu, “Geçtiğimiz günlerde kamuoyunun dikkatine çok önemli bir rakamı sunmuş, 2014 Yerel Seçimlerinde sözünü verdiğimiz, vaat kitapçığımızda yer alan projelerin yüzde 90’ında çalışma yaptığımızı açıklamıştık. Aynı zamanda vaat kitapçığında yer almamasına rağmen AKOM gibi bir projenin tamamlandığını söylemiş; Uzunçarşı yenilemesi, ilçelere yeni yaşam merkezleri, SGM’ler, Kongre Merkezi, dönüşüm ve ulaşım projeleri ve bunlara benzer daha birçok hizmette de işlemleri başlattığımızı hemşerilerimizin dikkatlerine sunmuştuk” diye konuştu.


Her gün yeni bir hizmet

Projelere ilişkin önemli bir istatistiği de paylaşan Başkan Zeki Toçoğlu, geride kalan bin 35 günlük süreçte bir milyar liralık proje ürettiklerine dikkat çekti. Toçoğlu, “2014 Yerel Seçimleri sonrasındaki bu süreçte tamamladığımız ve halen çalışmalarını sürdürdüğümüz projelerin toplam değeri bir milyar liradır. Her güne yeni bir başlangıç, yeni bir proje olarak bakıyoruz. İstiyoruz ki Sakaryamız altyapıda sağlam içme suyunda sorunsuz bir şehir olarak anılmaya devam etsin. Bu doğrultuda 100 milyonluk bir yatırımı, Akçay Barajı’nı da inşallah şehrimize kazandıracağız. Çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.


Her alanda örnek hizmetler

Yalnızca altyapıda değil üst yapıda da önemli projelere imza attıklarına dikkat çeken Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin birçok noktasına duble yollar kazandırdık, kazandırıyoruz. Katlı Otopark’ta sona yakınız. Bisiklet yolları için çalışma başlattık. İlçelerimize yeni yaşam alanları kazandırıyoruz. Dönüşüm projelerini bir bir tamamlıyoruz. Bu konuda son olarak Alicanlar Konağı için çalışma başlattık, inşallah bu tarihi yapıyı da dönüştüreceğiz. Kültür sanata ayrı bir başlık açmış durumdayız. Bu alanda çok çeşitli yatırımları hayata geçirdik. Yeni itfaiye binamız ve AKOM hizmette. Kongre Merkezi için yakında ihaleye çıkıyoruz. Sentetik sahalar için yeni projeler geliştiriyoruz” dedi.


Ses getirecek projeler geliyor

Toçoğlu, “İlçelerimizdeki yaşam kalitesini daha da arttırmak adına yeni meydanları, çevre projelerini, Sosyal Gelişim Merkezlerini hemşerilerimizin kullanımlarına açıyoruz. Kültür ve sanatta Büyükşehir’in izi ilçelere de sirayet etsin istiyoruz, bunun için de yenilikçi çalışmalar yapıyoruz. Sakaryalı kardeşlerimize neyin sözünü verdiysek yerine getiriyoruz. Hizmet konusunda kimsenin tereddüdü olmasın. Yakın zamanda inşallah yeni müjdeleri de şehirle paylaşacağız. Özellikle ulaşım alanındaki açıklamalarımız inanıyoruz ki ses getirecek. Hülasa yeni projeler üretmeye, şehrimizi zenginleştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön