18 / 04 / 2024

Sakarya Hendek'teki 3 terfi merkezinin inşaatı tamamlandı!

Sakarya Hendek'teki 3 terfi merkezinin inşaatı tamamlandı!

Hendek Altındere ve Çamlıca Grup Kanalizasyon İnşaatı projesinin faaliyete alınmaya hazır olduğunu belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “35 kilometrelik hattın ve 3 terfi merkezinin inşası tamamlandı" dedi




Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Hendek Altındere ve Çamlıca Grup Kanalizasyon İnşaatı projesinin faaliyete alınmaya hazır olduğunu açıkladı. Rüstem Keleş, “SASKİ olarak şehrimizin sağlam altyapıya kavuşması adına önemli bir projemizi daha tamamladık. Çalışmalarımız kapsamında Hendek Altındere ve Çamlıca bölgesinde 35 kilometrelik kanalizasyon hattı ve 3 terfi merkezinin inşa çalışmaları tamamlandı. Hattı kısa süre içerisinde devreye alacağız” dedi.


35 Kilometrelik Hat Açılıyor

Hattın faaliyete geçmesi ile birlikte bölgede atıksu sorunun tamamen ortadan kalkacağını belirten Rüstem Keleş, “Bölgede inşa ettiğimiz 35 kilometrelik kanalizasyon hattı ve 3 terfi merkezi vasıtasıyla atıksular, Hendek Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaşacak. Bu tesiste arıtılarak doğal ortama deşarj edilecek. 35 kilometrelik hattın ve 3 terfi merkezinin inşası tamamlandı. Mekanik aksanlarımızın testleri de yapıldı. SASKİ olarak tüm ilçelerimizi sağlam altyapı ile buluşturmak için aralıksız çalışıyoruz. İnşallah hattın devreye alınmasıyla birlikte bölgede uzun yıllar atıksu sorunu yaşanmayacak” şeklinde konuştu.


50 Yıllık Planlama

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Sakarya’yı daha yaşanılabilir bir şehir haline getirebilmek için altyapı konusunda yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu anlamda yaklaşık 6,3 milyon liralık proje ile bölgenin 50 yıllık nüfus geleceğine göre tamamlanan projemiz ile Altındere ve Çamlıca bölgeleri sağlam altyapıya kavuştu. Artık bölgenin atıksuları tamamlanan 35 kilometrelik kanalizasyon hattı ile Hendek Atıksu Arıtma Tesisine ulaşacak. Hemşerilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön