16 / 04 / 2024

Sakaryalılar yatay büyümeyi benimsedi!

Sakaryalılar yatay büyümeyi benimsedi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yatay mimaride özgün bir şehir olduk. Hamdolsun Sakaryalılar yatay büyümeyi benimsedi” dedi.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yatay mimariden, altyapı yatırımlarına, kültür sanat çalışmalarından sosyal politikalar alanında hayata geçirilen hizmetlere ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Toçoğlu, Sakarya’nın yatay mimaride Türkiye’ye örnek bir şehir olduğunu söyledi. 

Kat sınırlaması Türkiye’ye örnek uygulama


Kat sınırlaması ile ilgili açıklama yapan Başkan Zeki Toçoğlu, “Kentsel dönüşümün konuşulduğu bu dönemde böyle bir konuyu konuşmamız isabet oldu. Sakarya 99 depreminde en büyük hasarı görmüş ve derin acılar yaşamış bir şehrimiz. Depremden sonra şehrimizde 2 konu üzerinde durduk. Sakarya sağlıklı olmayan bir zeminde kurulu. Şehrin bu sağlam olmayan zeminden daha sağlam zemine taşınması ilk gündemimiz oldu. 2. olarak ise herkesin aynı standartları yakalayamacağını düşündüğümüz için kat sınırlamasını uyguladık. Sakarya’da konutlar 3 katla sınırlı. Türkiye’de bu uygulamanın başka bir örneği yok” diye konuştu.

Sakarya yatay büyümeyi benimsedi


“Yaptığımız planların arkasında durup tüm şehre eşit olarak uyguladık. Sonucunda da Sakaryalılar yatay büyümeyi benimsedi. 2000 yılından beri bu uygulamamız devam ediyor. Cumhurbaşkanımız ve ilgili bakanlığımız Türkiye’de yatay mimarinin gelişmesi için çalışmalar gerçekleştiriyor. Sakarya’da bina bazlı değil, alan bazlı dönüşümler yapıyoruz. Yaptığımız kentsel dönüşümle bölgenin ihtiyaçlarını karşılıyoruz.  Yatay büyüme neticesinde konutlar hem güvenli hem de mimari estetik açısından ilgi çekiyor. Yüzde 51 tarım arazisine sahip olan şehrimizde, yeşili ve tarım arazilerini koruyoruz. Daha önce imara açılan alanlarda planlar yaparak doğru bir büyümenin ortaya çıkmasını sağlıyoruz.”


 


Geri Dön