28 / 03 / 2024

Samsun Canik'te en büyük kentsel dönüşümlerden biri gerçekleşti!

Samsun Canik'te en büyük kentsel dönüşümlerden biri gerçekleşti!

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçede 11 yılda yaptıkları fiziki ve manevi yatırımlarla Canik'i 2023, 2053 ve 2071 hedefleri için model ilçe haline getirdiklerini söyledi.



Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "İlçemiz tıpkı hükümetimizin ve ülkemizin hedefinde olduğu gibi değerleriyle birlikte 2023'e koşuyor" dedi. 


Türkiye'nin AK Parti hükümeti ile birlikte 13 yılda ekonomik ve sosyal alanda büyük ilerleme kaydettiğini belirten Canik Belediye Başkam Osman Genç, üçelerinde de hükümetin hedeflerine uygun olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eıdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sadece Türkiye için değil, mazlum coğrafyalar için de bir şans olduğunu ifade eden Genç, "Hükümetimiz Türkiye'miz için 2023,2053 ve 2071 vizyonu çizdi. Biz de 11 yılda üçemizi bu hedefler için model olacak hale getirdik" diye konuştu. 


Canik'te fiziki yatırımların yanında manevi yatırımlara da önem verdiklerine işaret eden Genç şunları söyledi: "Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümlerinden birini ilçemizde gerçekleştirdik. 

Eğitim, kültür, sanat, sağlık, spor yatıranları yaptık. Bu yatırımların toplam maliyeti 2.5 milyar lirayı buluyor. Nüfusumuz yüzde 52 arttı, 6 bin 500 kişiye iş kapısı açıldı. Ancak en önemsediğimiz yatırımlar maneviyata yönelik yaptığımız yatırımlar. Sağlıklı aileler için Aile Okullan kurduk. Annebabalaramzı ve gençlerimizi evlilik konusunda bilinçlendiriyoruz. Yine çocuklarımız için Sıbyan Mektebi kurduk. Etüt merkezlerimizde çocuklarımız topluma yararlı bireyler olarak yetişiyor. Yani Canik ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte geleceğe koşuyor. Bu balamdan Canik 2023 için model ilçe sayılır." 


Anayurt


Geri Dön