25 / 04 / 2024

Samsun Kıran Mahallesi’nde 1400 konut dönüşüyor!

Samsun Kıran Mahallesi’nde 1400 konut dönüşüyor!

Göreve geldiği günden itibaren hayata geçirdiği projeleri anlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, il genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulundu. 



Katıldığı bir programda iki yıllık süreçte Samsun'a yapılan yatırımlar hakkında açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi paylaştı. Samsun Büyükşehir Belediyesi'inde yer alan habere göre; Demir, kentsel dönüşümde gelinen son aşamayı aktardı. 

DÖNÜŞÜMDE 2 MİLYAR TL’LİK YATIRIM 

Samsun’un yaşam ve konforunu artıracak kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, “Samsun’un geleceği için büyük misyona sahip olan kentsel dönüşümde çalışmalarımız var. Şuan Kıran Mahallesi’nde 1400, Soğuksu Mahallesi’nde ise 700 konutun yapımı sürüyor. Gülsan sanayi sitesini taşıyacağımız Toybelen Sanayi Sitesi inşaatı devam ediyor. Bugüne kadar belediyemizin kasasından kuruş para çıkmadan kentsel dönüşüm projelerine 2 milyar TL’lik yatırım yapıldı. Güvenlik, otopark ve trafikle ilgili tüm sorunları tamamen çözüyoruz. Startını verdiğimiz bu projeler, arkadan gelecek kentsel dönüşümlere de model rol olacak. Bittiğinde ise şehrimizde müthiş bir vizyon değişimi yaşanacak” açıklamasını yaptı.

 Samsun Kıran Mahallesi’nde 1400 konut dönüşüyor!

ŞEHRİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER 

Gülsan Sanayi Sitesi yıkıldıktan sonra yapılacak projeyle ilgili bilgi veren Başkan Demir, “252 dönümlük Gülsan sanayi sitesini kaldırdıktan sonra ne yapacağımızla ilgili çok özel bir proje çalışıyoruz. İçinde Selatin Cami, botanik bahçeleri, sanatsal köprüleri olacak proje, Samsunspor Tesisleri’ne kadar uzanan Doğupark’ ı ve yaşam alanını da içine alacak bütünlükle tasarlanıyor. Proje TOKİ’ye ihale edildi. Camiyi biz, geriye kalan tüm yatırımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapacak. Buna ilaveten Samsun Fuarı projesi de geliyor. Mert Irmağı dere ıslahı ve uygulama projesinin ihalesini bu sene yapıyoruz. Arkasından çok özel rekreasyon çalışması geliyor. Su tutma kapanları yaptıktan sonra Mert Irmağı, muhteşem bir görünüme kavuşacak. Rekreasyonla değişecek Mert Irmağı’ndan Atatürk Kültür Merkezi’ne kadar uzanan, hatta Cumhuriyet Meydanı’nı da kapsayan bölgede fuarımızı inşa edeceğiz. Fuar için 500 dönümlük alanı yeni ve farklı bir konseptle projelendiriyoruz. Tahminen 3.5 milyon turistin ziyaret edeceği fuarla birlikte bu yatırımlar, şehrimizin değişimine büyük katkı sunacak. Samsun, bambaşka hale gelecek“ diye konuştu.

Samsun OSB yatırımcıların radarına girdi!


Geri Dön