28 / 03 / 2024

Samsun Sarıgazel'e hayvanat bahçesi inşa edilecek!

Samsun Sarıgazel'e hayvanat bahçesi inşa edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı açıklamada, "Sarıgazel Tabiat Parkı içerisinde bin 700 dönümlük alan içerisinde yapılacak olan Hayvanat Bahçesi ile hayvan dostlarımızı doğal yaşam alanına taşıyacağız" diye konuştu.



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde Samsun'a yeni bir 'Hayvanat Bahçesi' yapılacağını müjdeledi. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Demir, 19 Mayıs İlçesi sınırları içerisindeki Sarıgazel Tabiat Parkı'nın bin 700 dönümlük bölümüne yeni Hayvanat Bahçesi Doğal Yaşam Alanı kurulacağını açıkladı.

Başkan Mustafa Demir, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü sebebiyle Hayvanat Bahçesi ve Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'ni ziyaret etti. İlçe belediye başkanlarının da katıldığı gezilerin ilkini Hayvanat Bahçesi'nde yapan Başkan Mustafa Demir, burada önemli açıklamalar yaptı.

 

TABİAT PARKI'NA YENİ HAYANAT BAHÇESİ


Mevcut Hayvanat Bahçesi'nin kapatıldığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Başkan Mustafa Demir, "2005 yılından bu yana hizmette bulunan Hayvanat Bahçesi'ndeki vahşi, egzotik ve yırtıcı hayvanları ülkemizin çeşitli noktalarındaki doğal yaşam parklarına gönderdik. Çünkü bu tür hayvanların barınabilme yerleri doğal yaşam parklarıdır. Burada kalan hayvan dostlarımızı ise Sarıgazel Tabiat Parkı içerisinde bin 700 dönüm arazi üzerine inşa edeceğimiz yeni Hayvanat Bahçesi Doğal Yaşam Alanı'na aktaracağız" diye konuştu.

 


GEZİLECEK ALAN, KAFE VE RESTORAN


Sarıgazel'de hayata geçirecekleri Hayvanat Bahçesi Doğal Yaşam Alanı Projesi'nin çok amaçlı olacağını da müjdeleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Sarıgazel'deki Hayvanat Bahçesi içerisinde ziyaretçilerin, araçlarla bile gezebilecekleri alanlar oluşturulacak. Ayrıca, projede yer alan kafe ve restoranlar da ziyaretçilerin hizmetinde olacak" şeklinde konuştu.

 


'HAYVANLARI KORUMAK, İNSANLIK GEREĞİ'


Başkan Mustafa Demir ve beraberindekiler daha sonra Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'ne geçerek incelemelerini burada da sürdürdü. Başkan Demir, "Bugün  4 Ekim Hayvanları Koruma Günü. Günün önemi nedeniyle Hayvanat Bahçesi ve Hayvan Bakım Merkezi'ne ziyaretlerde bulunduk. Çevremizdeki hayvanlara karşı duyarlı olmak, onları korumak, insanlığımız gereğidir. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de örnek gösterilen  Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi ile bu görevini yerine getirmeye devam ediyor" dedi.

 


HAYVAN BAKIM MERKEZİ, ÖRNEK GÖSTERİLİYOR


Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi ile ilgili zaman zaman ortaya atılan 'Hayvanlara kötü davranılıyor, iyi bakım yapılmıyor' iddialarına da değinen Başkan Demir, şöyle devam etti:

"İçerisinde barındırdığı Kedi Kasabası, Mama Fabrikası, Hayvan Hastanesi, Evcil Hayvan Mezarlığı ve Sokak Hayvanları Yaşam Alanları Kompleksi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi, ülke genelinde 'Örnek Proje' olarak gösterilmiştir. Oluşturduğumuz Hayvan Bakım Kampüsü, herkes tarafından takdirle karşılanmıştır. 

 


'İDDİALAR KESİNLİKLE GERÇEĞİ YANSITMIYOR!'


Geçtiğimiz günlerde yapılan bir ziyarette, sabitlenmiş ve anesteziye alınmayı bekleyen hayvanların, izin alınarak çekilen fotoğrafları ve görüntüleri Sosyal medyada tamamen olumsuz ve aleyhte şekilde kullanıldı. Bu görüntülerin 'Olumsuz Algı' oluşturmak için kullanıldığını biliyoruz ancak bunu kabul etmemiz mümkün değil. Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'ni bugüne hepiniz gezdiniz, gördünüz. Buradaki hayvan dostlarımıza nasıl davranıldığına şahit oldunuz. Hayvanlara gerektiği gibi bakılmadığı, hatta kötü davranıldığı yönünde yanlı ve yanlış bilgilendirmeler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Merkezimizde böyle bir durum söz konusu değildir."


Geri Dön