28 / 03 / 2024

Şan City'nin durumu ne olacak?

Şan City'nin durumu ne olacak?

İstanbul'un en değerli bölgelerinden Elmadağ'daki Surp Agop Hastanesi Vakfı'na ait arazi üzerinde bulunan inşaat hala beklemede.



Para Dergisi'nde yer alan habere göre, İstanbul'un en değerli bölgelerinden Elmadağ'daki Surp Agop Hastanesi Vakfı'na ait arazi üzerinde bulunan inşaat, üç yıldan fazladır beklemede, Şan City adı altında Yükselen İnşaat tarafından yürütülen projeye önce Şişli Belediyesi'nden sonra Büyükşehir  Belediyesi'nden çeşitli imar sorunları nedeniyle onay çıkmamıştı.

 

İnşaatın şantiyesinde şu an kimse yok. Yükselen inşaat'ı aradığınızda projenin ne durumda olduğuna dair bilgi alamıyorsunuz; "şantiyeyi arayın" deniliyor. Ancak şantiyenin telefonu yanıt vermiyor. Surp Agop Hastanesi Vakfı, araziyi değerlendirmek için Belçika'da bulunan, büyük sermayeli Vizzion Europe adlı uluslararası firmayla, 44 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle anlaşmıştı. Projeye göre, ofisler, otel ve ticari alanlardan oluşan karma bir yapı grubu inşa edilecekti.

 

Proje kapsamındaki beş yıldızlı otelin inşa edilmesi ve işletmesi için Point Hotels Grubu'nun sahibi Dursun Özbek'le anlaşma yapılmıştı. Ancak daha sonra Dursun Özbek projeden çekilmişti. Vizzion Europe'un Beşiktaş'ta bulunan ofisinden de inşatta son durumun ne olduğuna dair bilgi almak mümkün olmuyor. Arkadaşımız Özlem Kapar Bayburs'un öğrendiğine göre Marriott Hotels, bu projede yer almak için geçmişte araştırma yaparak, Vizzion Europe'la masaya oturmuş. Fakat teknik problemler nedeniyle sonuca varamamış. Otel yatırımcılığı danışmanlığı yapan deneyimli isim Mehmet Önkal da 'sorunlu' olarak nitelendirdiği inşaat için zaman zaman duyumlar aldıklarını, açılacak otel için anlaşma yapılacağı söylentilerinin dolaştığını ifade ediyor. Önkal, "Dedikodu var ama hayata geçen yeni bir gelişme göremedik" yorumunu yapıyor.


Geri Dön