19 / 04 / 2024

Sancaktepe Belediyesi'nde imar değişikliği iddiası!

Sancaktepe Belediyesi'nde imar değişikliği iddiası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mülkiyetindeki arsaları, seçimden sonra meclisteki çoğunluğunu kullanarak yeşil alan yapan AKP Grubu, kendi yönetimlerinde bulunan ilçelerdeki park alanlarını ise yapılaşmaya açıyor...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mülkiyetindeki arsaları, seçimden sonra meclisteki çoğunluğunu kullanarak yeşil alan yapan AKP Grubu, kendi yönetimlerinde bulunan ilçelerdeki park alanlarını ise yapılaşmaya açıyor. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Sancaktepe Belediyesi, yaklaşık 2 bin metrekarelik park alanında özel okul yapılabilmesi için plan değişikliği yaptı. 

Edinilen bilgiye göre, Sancaktepe’de bir özel okul sahibi, talip olduğu bitişik parseldeki yaklaşık 2 bin metrekarelik park alanını, başka mahallelerde üç değişik yerde yer alan küçük parsellerle takas tavsiyesinde bulundu. Sancaktepe Belediyesi de bu teklifi kabul ederek, mülkiyetindeki 2 bin metrekarelik park alanının, özel okul alanı yapılmasına ilgili teklifi ilçe belediye meclisinin onayına sundu. Teklif, Sancaktepe Belediye Meclisi’nin mart ayı toplantısında gündeme alındı.

Sancaktepe Belediyesi nde imar değişikliği iddiası!

Söz konusu teklif yazısına göre, Sancaktepe Meclis Mahallesi’nde yer alan Özel Tercih Koleji, okulun bitişiğinde yer alan ve planlarda park olan 2 bin metrekarelik araziyi, takas yöntemiyle istedi. Kolej sahibi, talep ettiği parkın imar planlarının değiştirilerek, özel eğitim alanına alınmasını ve 5 kat imar verilmesini de talep etti. Bu talep karşılığında Özel Tercih Koleji sahibi, Sancaktepe’nin 3 değişik mahallesinde bulunan, mülkiyeti kendisine ait küçük metrajlı parselleri, belediyeye vermeyi önerdi.

Teklif, CHP ve İYİ Parti Meclis üyelerinin ret oylarına karşın, AKP Meclis üyelerinin oylarıyla, oy çokluğuyla onaylandı. Özel Koleje verilerek imara açılacak olan Belediyeye ait arazi, 2009'da hazırlanan imar planlarında park alanı olarak tescillenmişti. Söz konusu imar değişikliğinin geçerlilik kazanabilmesi için, üst ölçekli imar planlarının da değiştirilmesi gerekiyor. Bunun için söz konusu değişiklik İBB Meclisi’nde de görüşülecek.  

Bodrum'daki 76 parselin imar durumu değiştirilecek mi?


Geri Dön