25 / 04 / 2024

Sancaktepe Şehir Hastanesi ihalesi ertelendi!

Sancaktepe Şehir Hastanesi ihalesi ertelendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘en büyük hayalim’ dediği şehir hastanelerinin en büyüğü Sancaktepe’de kurulacak.  Sancaktepe’yi Sağlık Merkezi yapacak dev proje 4 bin 100 yatak kapasiteli olarak inşa edilecek.



Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığı tarafından İstanbul Sancaktepe Şehir Hastanesi Yapım İşleri ile ürün ve hizmetlerin temin edilmesi işi ön yeterlik ihalesi 25 Eylül'de yapılacaktı ancak ihale ileri bir tarihe ertelendi. 

Samandıra-Sarıgazi arasında yer alan 3 bin 150  dönümlük arsaya sahip askeri bölgede 4.100 yataklı olarak inşa edilecek olan Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin ihalesi için yeni tarih henüz açıklanmadı.

Avrupa’nın en büyük hastanesi olacak Sancaktepe Şehir Hastanesi, 15 bin kişiye istihdam sağlayacak. Türkiye'nin en büyük hastaneleri Çapa ve Cerrahpaşa'dan da büyük olacak komplekste Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi, Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Nöroloji Hastanesi, Ortopedi Hastanesi, Genel Cerrahi Hastanesi ve Onkoloji Hastanesi bölümleri bulunacak. 

Sancaktepe Şehir Hastanesi ihalesi ertelendi!

Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin ön yeterlik değerlendirmesine katılabilmek için; başvuru yapacakların aktif varlıklar toplamının en az 750 milyon dolar olması şartı ile, ciro veya net satışların 100 milyon dolardan az olmaması veya öz kaynaklar toplamının 220 milyon dolardan az olmaması şartlarından en az birini sağlaması gerekiyor.

Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön