26 / 04 / 2024

Sancaktepe Şehir Hastanesi son durum raporu!

Sancaktepe Şehir Hastanesi son durum raporu!

Sancaktepe Şehir Hastanesi projesinde son durum ne? Şehir Hastanesi Sancaktepe'de nereye yapılacak? Sancaktepe Şehir Hastanesi inşaatına ne zaman başlanacak? Sancaktepe Şehir Hastanesi adresi nedir? İşte cevaplar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde düğmeye basılan şehir hastaneleri projesinde İstanbul'un Anadolu yakasında yapılacak olan şehir hastanesi olan Sancaktepe Şehir Hastanesi son durum bilgileri neler? 

 

Sancaktepe Şehir Hastanesi nerede yapılacak? Sancaktepe Şehir Hastanesi projesi için inşaat ne zaman başlayacak? Sancaktepe Şehir Hastanesi nereye yapılacak? Sancaktepe Şehir Hastanesi için ne bekleniyor?..

 

Sancaktepe Şehir Hastanesi son durum raporu!

 

 

Sancaktepe Şehir Hastanesi nerede yapılacak?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde "En büyük hayalim" dediği şehir hastanelerinin en büyüğü olan 4 bin 100 yataklı Sancaktepe Şehir Hastanesi, Sancaktepe İlçesi'nde Samandıra ile Sarıgazi arasında bulunan 3 bin 150  dönümlük arsaya sahip askeri bölgede yapılacak.

 

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 15 Haziran 2014'te yaptığı açıklamada Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin arazisi için devir imzalarının Mayıs ayında Genelkurmay Başkanlığı’nca atıldığını söylemişti.

 

Yaklaşık 50 yıldır askeriyenin üs olarak kullandığı alanın devri için Milli Savunma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında ön protokol yapıldı.

 

Sancaktepe Şehir Hastanesi son durum raporu!

 

 

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na 12 kilometre uzaklıkta olan hastane, üçüncü köprü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ana bağlantı kavşağında bulunacak. Üçüncü Köprü'den geçecek hızlı tren de Sancaktepe’den geçecek. Sancaktepe-Üsküdar Metrosu'nun bir istasyonu da Sancaktepe Şehir Hastanesi istasyonu olacak.

 

Sancaktepe Şehir Hastanesi'ne komşu konut projeleri hangileri? 

 

 

Sancaktepe Şehir Hastanesi son durum raporu!

 

 

Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin doğusunda ve hstaneye 3 kilometre mesafede Evre Gedizler, kuzeyinde Sarıgazi Merkez Mahallesi, doğusunda Alice Village, Elysium Life ve Sinpaş Lagün Evleri, Ağaoğlu My Village Residence, Sinpaş Ege Boyu ve Sinpaş Lagün Evleri, Sancaktepe Kültür Merkezi ve Yeni Belediye Binası, güneyinde Mavera Evleri ve Anadolu Otoyolu, batısında Dore Life, Sarıgazi İETT Garajı, Sur Yapı Adapark, Sancaktepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Kadosan Oto Sanayi Sitesi bulunuyor...

 

 

 

Sancaktepe Şehir Hastanesi yapımına ne zaman başlanacak?

 

 

 

Sancaktepe Şehir Hastanesi son durum raporu!

 

Sancaktepe Belediyesi'nden edindiğimiz bilgilere göre Trakya bölgesinde Çorlu'ya taşınacağı ifade edilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Hava Kuvvetleri Komutanlığı Samandıra - Sarıgazi Askeri Hava Üssü'nün bölgeden taşınmasını takiben hiç vakit kaybetmeden Sancaktepe Şehir Hastanesi için inşaat çalışmalarına başlanacak.

 

Sancaktepe Şehir Hastanesi son durum raporu!

 

 

Sancaktepe Şehir Hastanesi'nde neler olacak?

 

Sancaktepe Şehir Hastanesi, en az 15 bin personele istihdam sağlayacak. Sancaktepe Şehir Hastanesi'nde bulunacak hastaneler şunlar;

 

- Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi

 

- Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi

 

- Çocuk Hastalıkları Hastanesi

 

- Kadın Doğum Hastanesi

 

- Nöroloji Hastanesi

 

- Ortopedi Hastanesi

 

- Genel Cerrahi Hastanesi

 

- Onkoloji Hastanesi

 

- Ambulans helikopter pisti

 

- Sancaktepe-Üsküdar Metrosu istasyonu

 

- Hasta, ambulansla asansöre kadar götürülecek, hastane içinde havaalanı ve metrolardaki gibi yürüyen bantlar olacak.

 

İstanbul'un Avrupa yakasındaki şehir hastanesi nereye yapılacak? Öğrenmek için tıklayın!

 

Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön