23 / 04 / 2024

Şanlıurfa Şehir Parkı'nın temel atma töreni gerçekleşti!

Şanlıurfa Şehir Parkı'nın temel atma töreni gerçekleşti!

Şanlıurfa'nın 11 Nisan Meydanı'na yapılacak olan 'Şehir Parkı Projesi'nin temeli Bakan Faruk Çelik'in katılımı ile atıldı. Projenin Şanlıurfa'nın trafik yükünü de hafifleteceğini belirtildi.



Temel atma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Meydanın 41 dönümlük bir arazi ile şehrin kalbinde olduğunu ve bu projenin Şanlıurfa'nın trafik yükünü de hafifleteceğini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, "Biz çalışmalarımız sırasında gördük ki, merkeze yani eski Urfa'ya giden bir tek yolumuz var. Biz dedik ki,'11 Nisan bir park olsun' bunun yanında Şanlıurfa'nın trafiğini rahatlatmaya hizmet etsin. 11 Nisan'ın üç bir tarafını 35 metrelik yol haline getirdik. Bundan sonra merkeze bölünmüş otobüs yolu ile giriş yapılacak. Atatürk Bulvarı'nın bir tarafından otobüslerin, diğer taraftan ise araçların şehre girişini sağlayacağız. 11 Nisan'ın altına yaptığımız yol ile de şehirden çıkışı sağlayacağız. Bu şekilde Karaköprü'ye insanlarımızı 18 dakikada götüreceğiz. 11 Nisan'da sadece bunu yapmadık. Buranın bir park ve yeşil alan olması lazımdı. İmar planlarında yüzde 10 yapı izni olmasına rağmen biz bunu yüzde 7'lerde tuttuk. Sadece bin metrekare zemin üzerinde inşaatına izin verdik. Yüksekliği de 6,5 metre. Bununda amacı gelen insanların yeme ve içme ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Diğer taraflara ticari alanlar koyarak oraların metruk kalmasını önledik" dedi.


Çelik: Şehir meydanlarıyla bellidir


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, dört yıllık görevi boyunca Şanlıurfa öncelikli olduğu için bireysel sorunlarla ilgilenmediğini belirtti. "11 Nisan Projesi Şanlıurfa'nın istiklal günü" diyen Çelik,"11 Nisan meydanında ise Şanlıurfa'nın istikbalini ve geleceğini hatırlıyoruz. Ben bu meydanın adına uygun olacağının inancı içerisindeyim. Burada sizlerle bundan sonrada görüşeceğimi ifade etmek istiyorum. Dört yıllık hizmet sürem boyunca Şanlıurfa'nın sorunlarını çözmek için bireysel sorunlarla ilgilenmedim. Bir şehrin kalkınmışlığı meydanları ile bellidir. Bunun için meydanların yapılması gerektiğini söylemiştik. Bunun için söz verdiğimiz meydanları bitirdik. Buradaki eski stadı anlamadığımız nedenlerden dolayı yıkmak istemiyorlardı. Şehrin tam ortasında olan bu yerin Şanlıurfalıların tümünün hizmetine sunulması gerekiyordu. Bu alan Spor Bakanlığı'nındı ve onlardan almak kolay olmadı burayı. Bu alanı hangi bakanlığa verseniz ister ki 'burayı satayım aldığım para ile Türkiye'deki ihtiyaçları karşılayayım' diye düşünür. Ama biz hep beraber Spor Bakanlığı'na gittik ve burasının Şanlıurfalıların olduğunu ve onların hizmetine sunulması gerektiğini söyledik. İşte bugün o alınan kararların güzel sonucu görüyoruz. Burası bir meydan ve yeşil alan olarak Şanlıurfalıların hizmetine sunulma noktasına geldi. Belki biraz geç kalındı ama buda anlamsız ve gereksiz itilaflardan oldu. Yargı süreci ve zaman kaybı yaşandı. Ama neticede yine aynı noktaya gelindi ve bugün temelini atıyoruz. Buranın kısa sürede bitirilip hizmete açılması noktasında da görüşmelerimiz oldu. Bir dönem bitiyor ve yeni bir dönem başlıyor. Biz, biten bu dönemde Şanlıurfa'ya tam 13 milyar dolar yatırım yaptık. Bu yatırımlardan önemli bir kısmı sanayidir. Şanlıurfa'da 8 tane organize sanayi bölgesi kurulmuş ve fabrikaların kurulması için elbirliği ile çalışmak zorundayız. Böylesi bir şehirde mutlaka çok yönlü kalkınmayı gerçekleştirmek zorundayız. Şanlıurfalılar bundan sonraki yatırımları başka yerlere değil Şanlıurfa'ya yapmalı" diye konuştu.


Protokol konuşmalarının ardından katılımcılar projenin başlangıcı olarak toplu fidan dikimi yaptı. Kurban kesiminden sonra tören sona erdi.


TOKİ Haber


Geri Dön