20 / 04 / 2024

Şanlıurfa Yaşam Parkı projesinin temeli atıldı!

Şanlıurfa Yaşam Parkı projesinin temeli atıldı!

Karaköprü Belediyesi tarafından Şanlıurfa’nın en büyük yeşil alan projesi olarak yapılan yaşam parkının temeli atıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla temel atma töreni gerçekleşti.



Karaköprü Belediyesi tarafından Şanlıurfa’nın en büyük yeşil alan projesi olarak yapılan yaşam parkının temeli Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla atıldı. Temel atma töreninde konuşan Başkan Metin Baydilli, “Yaşam Parkı Karaköprü ‘nün önünü açacak” dedi.


Şanlıurfa’nın Karaköprü İlçe Belediyesi’nin vizyonel projelerinden biri olarak hayata geçecek olan Yaşam Parkı Projesinin temeli atıldı.


Karaköprü ’ye yeni bir kimlik kazandıracak olan ve Şanlıurfalıların özlemle beklediği dev projenin temel atma törenine, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin yanı sıra, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Milletvekilleri Mahmut Kaçar, Mehmet Ali Cevheri, İbrahim Halil Yıldız, İlçe Belediye Başkanları ve davetliler katıldı.


Baydilli: “Yaşam Parkı Karaköprü ‘nün önünü açacak”


Temel atma töreninde konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, sözlerine Giresun’da yaşanan helikopter kazasında yaşamını yitirenlere baş sağlığı dileyerek başladı.


Başkan Baydilli, Karaköprü ’nün her geçen gün geliştiğini ifade ederek bu gelişmenin en büyük mimarının Bakan Faruk Çelik olduğunu söyledi.


Başkan Metin Baydilli hükümetin Şanlıurfa’da yaptığı çalışmaların her alanda kendini gösterdiğini kaydederek, “Bir ülkenin gelişmişliğini gösteren en önemli unsur yollardır. Bakıyoruz yollarımıza Ak Parti hükümetinden sonra Şanlıurfa- Diyarbakır, Şanlıurfa-Akçakale yollarımız duble olmuş, otobanımız bitmiş” dedi.


Eğitimin önemine değinen Baydilli eğitimle insanların gelişeceğinin, gerçeği göreceğinin altını çizerek,

”İstanbul’dan sonra en fazla okul yatırımının Şanlıurfa’da olması Ak Parti hükümetinin verdiği önemi gösteriyor” ifadelerini kullandı.


Karaköprü ‘nün diğer ilçelere oranla yüzde 10-15 civarı büyümeye sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Baydilli, “Bu büyümeyle birlikte biz de Karaköprü için çok çalışacağız. Bugün temelini attığımız yaşam parkı projemiz Karaköprü’müzün önünü açacak bir projedir. 110 dönüm üzerine kurulacak olan projemiz bittiğinde vatandaşlarımız hafta sonunu burada geçirecek” diye konuştu.


Başkan Baydilli, 20 ay gibi bir sürede tamamlayacakları projeyi Karaköprü ‘nün hizmetlerine sunacaklarını ve hizmetlerin bu doğrultuda devam edeceğini sözlerine ekledi.


Açılışta konuşan Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediyesi ile GAP SUKAY’ın açılışını, Haliliye Belediyesi ile 34 tane taziye evinin açılışını ve son olarak Karaköprü Belediyesi ile yaşam parkının açılışını yaptıklarını söyledi ve tüm bu hizmetlerin Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diledi.


Çiftçi: “Karaköprü ’de batıda olmayan tesisler yapıldı”


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi açılış için yaptığı konuşmada, yaşam parkının Karaköprü ve Şanlıurfa için önemli bir yaşam ve spor kompleksi olduğunu dile getirirken şöyle konuştu: “Ben Metin Başkanımın şahsında tüm arkadaşlarımızı kutluyorum.  Karaköprü ’de batıda olmayan birçok tesis ve park yapıldı. Karaköprü’lülere ve Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diliyorum.”


Vali Tuna: “Karaköprü diğer ilçelerden daha avantajlı”


 Açılış törenine katılan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna yaptığı konuşmada, Şanlıurfalılara hizmet için belediyelerin yaptığı çalışmaların göreve yeni başlamış biri olarak kendisini de gururlandırdığını aktararak, böyle bir şehirde hizmet etmek için ülkenin 2023 hedefleri için yapılacak hizmetlerle eş güdümlü olarak Şanlıurfa’ya hizmet için her zaman vatandaşların yanında yer alacaklarını söyledi. Karaköprü’nün diğer ilçelere göre daha avantajlı konumda olduğunu kaydeden Vali Tuna, “Kendini sınırlayan bir şey veya sit alanı yok. Arazi geniş, istedikleri hizmeti en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum. Yaşam parkının ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Bakan Çelik: “Karaköprü gerçek bir yaşam alanına kavuşuyor”


Temel atma törenine katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik konuşmasına vatandaşların bayramını kutlayarak başlarken, yaşam parkı alanının son derece önemli olduğunun altını çizdi. Bakan Çelik, insan yoğunluğunun her geçen gün artması nedeniyle apartmanların arttığını ancak apartmanda yaşamın sadece dinlenmek için olduğunu, tam anlamıyla bir yaşam alanını karşılamadığını dile getirirken, “Karaköprü ‘de vatandaşların gerçekten bir yaşam alanına kavuşması için 110 m2 arazide birçok etkinliğin gerçekleşeceği, gençlerin huzurla zaman geçireceği, yaşlılarımızın dinlenebileceği, bir anlamda da zamanlarını eğlenceli geçirecekleri bir yaşam merkezi yapılıyor” dedi.


 

Bakan Çelik şunları söyledi: “Bir şehir bunlarla güzelleşir. Burada yapıları rahatlatacak yaşam merkezleriyle güzelleşir. Bunu tüm şehre yayarsak daha da güzelleşir. Bütün ilçeleriyle Şanlıurfa modern bir şehir, yaşanabilir bir şehir oluyor. Yollarıyla, parklarıyla, yaşam alanlarıyla tümden bir şehrin kalkındığı bir noktadayız. Karaköprülüler bu heyecanı duyacaksınız, Şanlıurfa gibi potansiyeli yüksek bir şehir Türkiye’de yok. Her alanda lokomotif olacak bir şehirdir Şanlıurfa. Hizmetler konusunda vatandaşlarımız ve gençler talep etmeye devam etsin, siz her şeyin daha iyisine layıksınız. Şanlıurfa’da çok güzel şeyler olacak. Şanlıurfa’dan gidilen değil, Şanlıurfa’ya dönülen bir şehir için kolları sıvamış durumdayız.”



Öte yandan Şanlıurfa’ya büyük bir yaşam alanı kazandıracak olan yaşam parkı 110 metrekarelik alan içerisinde yapılacak. Projenin içinde;  Yüzme havuzu, Futbol, Basketbol, Voleybol, Badminton, Tenis, Golf, Okçuluk, Dart, Dağ Kızağı Sahaları, Koşu, Bisiklet ve Paten Parkurları, At Biniciliği ve Kaykay Pisti, Fitnesss ve Çocuk Oyun Alanları, Kapalı Spor Alanı, Bilim Merkezi, Biyolojik Göl, Şelaleler, Süs Havuzları, Kuru Havuz, Restaurant ve Kafeler, Amfi Tiyatro Alanı, Konser Alanları, Yazlık Sinema Alanı, Piknik Alanları, Seyir Terasları ve Otopark gibi birçok yaşam alanı bulunuyor.


 



Şafak Gazetesi


Geri Dön