27 / 04 / 2024

'Saray’ın sigortası yok'

'Saray’ın sigortası yok'

Bütçe görüşmeleri sırasında Maliye Bakanı Şimşek'e Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın sigortalı olup olmadığı soruldu. Bakan Şimşek, "bilmiyorum" yanıtını verirken, cevap AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'dan geldi.



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinden gelen, “Sarayın sigortası yapılmış mıdır, sigorta bedeli nedir, hangi şirkete sigortalattırıldı” sorusuna önce, “Bilmiyorum, dolayısıyla bedelini de bilmiyorum. Ama, bunu tabii ki her zaman sorabilirsiniz böyle bir şey varsa” diye yanıtladı.


DEVLET BİNASI SİGORTALANMAZ


AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Orası kamu binası, kamu binalarının sigortası yapılmaz, devlet binalarına sigorta yapılmaz” derken, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, “Yaparken  TOKİ  inşaat firması olarak da yapmak zorunda sigorta, kanun gereği” dedi. Şimşek de, “Genelde kamu taşıtları da sigortalanmaz, kasko yapılmaz, muhtemelen binalarda da aynı şekildedir” derken, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ise “Yani, yangına mangına karşı da Allah’a havale ettiniz” dedi.


BİZ GELENE KADAR YANMASI


Şimşek ise yanındaki bürokratlardan bilgi alarak, “Bütçe Kanununda da hüküm varmış, müsteşarımız şimdi söyledi. Dolayısıyla zaten sigorta yapılmıyor, sigorta yapılmaz. Sigorta yapılmadığına göre bedeli de yoktur” diye konuştu. Türkkan ise “Saraya biz gelene kadar iyi baksınlar, yakmasınlar” diye laf attı.


THY KÂRINI KOYUP VERECEK


Şimşek, Başbakanlık için alınan son uçağa ilişkin bilgi verirken de, “Uçak 185 milyon dolara alınmıştır. Türk Hava Yolları tarafından satın alındı. Türk Hava Yolları buradan herhangi bir zarar etmeyecek, belki de üzerine kârını koyup verecektir” dedi. Sarıbaş’ın “Kaç para fark var” sorusuna karşılık, “Bilemiyorum ben şu anda” diyen Şimşek, Türkkan’ın, “Başbakanlık para mı ödüyor ona ayrıca” sorusuna karşılık da, “Başbakanlık para ödeyecek, evet” dedi. 

 



Geri Dön