26 / 04 / 2024

Şarık Tara'nın serveti 2.3 milyar dolar!

Şarık Tara'nın serveti 2.3 milyar dolar!

Şarık Tara'nın serveti 2008'de borsadaki yükseliş ile birlikte şimdikinin neredeyse iki katına yani 4,1 milyar dolara ulaşmıştı. ENKA'nın inşaat satış gelirleri, 2011'in ilk dokuz ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26 oranında düştü



Net karı ise hemen hemen aynı kaldı. Öte yandan Moskova'daki ofis binaları, bir otel ve alışveriş merkezlerindeki kiralık alanlardan gelen ciroları yüzde 10 artış gösterdi. Enerji gelirleri de 2,3 milyar dolara ulaşarak bir önceki yıla göre yüzde 20 arttı. Şirket perakende sektöründe, tamamına sahip olduğu ENKA TC'nin elindeki perakende alanının satış ve devri için çalışmalara devam ediyor. ENKA TC'ye ait kiralama alanı düşük Kuntsevo Alışveriş Merkezi'nin yıkılıp yerine 400 milyon dolar yatırımla ofis, konutlardan oluşan bir proje yapmak için çalışmalara başlandı.

ENKA'nın devam inşaat işlerinin toplam proje bedeli ise 7 milyar dolar. Bu projeler içinde Romanya'daki otoyol inşası, Moskova'daki Sheremetyevo Havalaanı'nın inşası, Ukrayna'da futbol stadyumu inşası, St. Petersburg'ta Toyota fabrikası gibi işler yer alıyor.
Forbes
 


Geri Dön