25 / 04 / 2024

Sarıkamış'ta inşa edilen otel Eylül ayında açılacak!

Sarıkamış'ta inşa edilen otel Eylül ayında açılacak!

Sarıkamış'ı ziyaret eden Kürşat Gemalmaz, çok beğendiği bu bölgeye ekonomik olarak mütevazı bir katkıda bulunmak amacıyla otel yapmaya karar verdi.



5.5 milyon TL'lik yatırımla hayata geçen otelin eylül ayında hizmete açılması planlanıyor. İzmir'de çeşitli firmalarda yöneticilik yaptıktan sonra emekli olan Kürşat Gemalmaz, Sarıkamış ziyaretinin ardından bölgeye "Sarıkamış Habitat Otel"i kurmaya karar verdi. "Bu kitabı okuyana kadar Sarıkamış ile ilgim yoktu" diyen Gemalmaz, "Kitabı 2004 yılında okudum. 480 sayfalık kitabı iki günde bitirdim. Kitaptan çok etkilendim ve bir süre bu kitapta yazanlar dışında pek bir şey düşünemedim" dedi. 



O tarihlerde Sarıkamış'ta bir kayak merkezi olduğunu bilmediklerini söyleyen Gemalmaz, "Burada bir kayak tesisi olduğunu öğrendiğimizde eşim ile kararımızı verdik ve şubat ayında Sarıkamış'a ilk seyahatimizi yaptık. Burası kristal karları ile bizi adeta büyüledi. Bu tarihten sonra bizim için tek kayak merkezi Sarıkamış oldu. Doğal güzelliği, kristal karların meydana getirdiği harika pistleri ile çok farklı yapıya sahip bu bölgede doğa üe uyumlu, doğal yaşam alanı olabilecek, insanların evlerinde ve doğadaki kadar rahat edebilecekleri bir otel kurma fikri doğdu. Hemen arayışlara girip, şu anki otelimizin olduğu arsayı satın aldık. 2013'ün Eylül asanda da inşaatımızın temelini attık. Tam da Orhan Pamuk'un dediği gibi bir kitap okumuş ve hayatımız değişmişti" diye konuştu. 




Rusya ve İran'dan turist bekliyor 5.5 milyon TL'lik yatırımla hayata geçen otelde haziran asandan itibaren rezervasyon almaya başladıklarını söyleyen Gemalmaz, açüışı da eylül ayında gerçekleştireceklerini belirtti. 4 yıldız standardındaki otelde kayak odası, kapalı yüzme havuzu, SPA, hamam, sauna ve masaj salonu, açık büfe restoran, oyun ve toplantı salonları ile çocuk kulübünün yer aldığını dile getiren Gemalmaz, "Kış turizmine yönelik bir otel. Amacımız misafirlerimizin Türkiye'de benzeri olmayan Sarıkamış'ın kristal toz kar pistlerinde sorunsuz kayak yapmalarını sağlamak. Otelimizin en değerli bölümü kayak odası. Otelimiz 48 oda ve 120 yatak kapasitesine sahip" diye konuştu. 




Sarıkamış Habitat Oteli'nin pistlere sıfır konumunda olduğunun altını çizen Kürşat Gemalmaz, "Kayaklarını takan bir misafirimiz, yalnızca 40 metre ilerideki telesiyeje kayarak gidebilecek, dönerken de direkt kayak odasına kayarak gelecek. Sezonda toplam 30 kişiye istihdam sağlamayı planlıyoruz. Otelimizde hem yurtiçinden, hem de yurtdışından turist ağırlamayı hedefliyoruz. Özellikle Rusya, İran ve Azerbaycan'dan turist bekliyoruz" açıklamasını yaptı. 



Dünya


Geri Dön