19 / 04 / 2024

Sarphan Finans Park 2014'te hayata geçiyor!

Sarphan Finans Park 2014'te hayata geçiyor!

Yatırım ve iş çevresi açısından Türkiye’nin bir numaralı projesi olarak öne çıkan Sarphan Finans Park, ekonominin kalbi İstanbul Finans Merkezi’nde yükselirken, depreme karşı dayanıklılık güvencesini, üstün mühendislik bilgi ve tecrübesiyle Yapı Teknik Pr




İş hayatının getirdiği yoğun tempoyu en aza indirmek amacıyla inşa edilen 340 konut, 123 ofis, 1 otel ve ticari ünitelerin bulunacağı,  54 katlı mimarlık harikası Sarphan Finans Park’ın 2014’ün ilk aylarında hayata geçirilmesi planlanıyor.

2011 yılında Avrupa Gayrimenkul Ödülü ve Kıtalararası Gayrimenkul Ödülüne layık görülen Sarphan Finans Park, gelişen Türkiye ekonomisinin ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM) tam kalbinde yer alan proje olarak her geçen gün daha büyük önem kazanıyor.

Mimarlık harikasının performans hesaplaması Yapı Teknik Proje’den 

Sarphan Finans Park projesinde, doğrusal olmayan (nonlinear) analizler yapıldığını ve yüksek yapının deprem etkisi altındaki performans düzeylerinin belirlendiğini söyleyen Yapı Teknik Proje kurucu ortağı Şakir Teker konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Performansa dayalı sismik tasarım, yapının deprem sırasında ve sonrasında göstereceği davranışın, yapıdan beklenilen ölçütlerde olmasını sağlıyor. Bu tasarım birden fazla yer, hareket seviyesi ve performans değerleri seçilerek yapının buna göre tasarlanması esasına dayanmaktadır. Performans değerleri yapının kullanım özellikleri ile doğrudan ilişkilidir. Depremden hemen sonra kullanım, can güvenliğinin sağlanması ve depremden sonra ekonomik kayıpların azaltılması temel ölçütlerdir. Tanımlanan bu ölçütler çerçevesinde yapının en güvenli şekilde tasarımı performansa dayalı tasarımın başka bir boyutudur. Oluşturulan mini şehirler, kendi alanında yenilik olan birçok yapıyı yer seçimi konusunda kısıtlıyor, bu nedenle İstanbul içinde güvenli bir yer seçimi yapmak artık oldukça zor. Fakat günümüz mühendisliğinde her türlü zemin bu tarz kompleks yapıların oluşumuna uygun hale getirilebiliyor ve böylece yapı güvenliği sağlanabiliyor. Bu konuyla ilgili yapılan araştırmalarda gün geçtikçe daha gerçekçi sonuçlara ulaşılıyor ve biz de hepsini ayrı ayrı takip ediyoruz. Maliyet birçok yapıda en çok üzerinde durulan konu olarak dikkat çekiyor. Bu nedenle “gerçek mühendislik” maliyeti minimumda tutabilmek, her türlü yapı performansında başarılı sonuçlar alabilen yapı sistemleri tasarlamak ve bu ikisini harmanlayabilmek demektir. Yapı Teknik Proje olarak böyle başarılı projelerin hayata geçirilme aşamasında bulunmaktan son derece mutluyuz. İstanbul gibi güzide bir şehrin gösterişini yansıtan bu tarz aynaları olmalı. Eğer projeleriniz sizin isminizi taşıyorsa onları en mükemmel şekilde tasarlama çabası içgüdüsel olarak gerçekleşir.”


Yapı Teknik Proje’nin hayata geçirdiği diğer çalışmalar;  

Güvenlik ve dayanıklılığı ön planda tutarak tasarlamış olduğu Sarphan Finans Park gibi Ağaoğlu My Europe ,Hilton DoubleTree Hotel, Viaport Venezia, Ali Sami Yen Yapı Kompleksi projeleriyle de adından söz ettiren Yapı Teknik Proje, Türkiye’deki en iddialı yapıların oluşturulmasında ilk sırayı alıyor.



Geri Dön