26 / 04 / 2024

Savaş doğal gaz ve petrol fiyatlarını uçurdu!

Savaş doğal gaz ve petrol fiyatlarını uçurdu!

Rusya Ukrayna Savaşı 7 günü arkasında bırakmışken petrol fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.



Rusya-Ukrayna Savaşı'nın enerji piyasalarında yarattığı arz sıkıntısı endişeye sebep oldu. Yaşanan bu durumda küresel piyasalarda doğal gaz ve petrol fiyatları artışa devam ediyor

Avrupa'da doğal gaz kontratları fiyatı dünkü işlem kapanışına kıyasla yüzde 14 artış kaydetti.

Savaş doğal gaz ve petrol fiyatlarını uçurdu!

Avrupa ülkelerinde en fazla derinliğe sahip Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret alanı TTF'de işlemi gerçekleşen nisan vadeli kontratların fiyatı bugün megavatsaat başına 129 avrodan açılışı yapıldı. Kontratların fiyatı TSİ 10.43'te 138 avroya dayandı.

Rusya Ukrayna Savaşı'nın doğal gaz arzında kesintiye yol açacağı endişesiyle fiyatlar yükselmeye devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'ya ilişkin bombalama ve füze saldırılarından kaynaklanacak doğal gaz altyapısının hasar almasıyla beraber gaz akışını kesintiye uğratabileceği  düşünceleri fiyatların yükselmesinde büyük bir etken olarak görülüyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön