25 / 04 / 2024

Sea Horse Petro Kimya 2017'de yeni tesis açacak!

Sea Horse Petro Kimya 2017'de yeni tesis açacak!

Sea Horse Petro Kimya, 600 bin ton kapasite ile dünyanın en büyük megaplantı unvanına sahip olması hedeflenen "Smart Megaplant Plus" projesini 2017 yılının ilk çeyreğinde devreye almaya hazırlanıyor.



Sea Horse Petrokimya Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Akmil, 77 ülkeye ürün gönderdiklerini ve geçen yıl ihracatta Türkiye birincisi olduklarını söyledi. 



"Üç yıl önce satışlarımızın, ihracat potansiyelimizin fazla olması ve mevcut tesisimizin yeterli gelmeyişi nedeniyle yeni bir yatırım kararı aldık" diyen Akmil, "Şu anda yüzde 40'lık kısmı tamamlanmış olan yapının kasım ayı gibi kaba inşaatını tamamlayıp, 1 yıl içinde de makine montajlarımızı ve boru hatlarımızı tamamlayarak önümüzdeki yılın sonu ya da 2017 yılının ilk çeyreğinde üretime başlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Yeni tesislerinde kendi ambalajlarını da üreteceklerini açıklayan Akmil, fabrikanın maliyetinin 140 milyon dolar, ambalaj fabrikasının ise 60 milyon doları bulduğunu söyledi. Akmil, yeni yatırımın devreye girmesi ile mevcut fabrikalarını bırakacaklarını dile getirdi. 



80 değişik çeşit ürün imal ettiklerini anlatan Akmil, ambalajlama çeşitleri ile birlikte bu sayıyı 300'ün üzerine çıkaracaklarını vurguladı. Yeni fabrikada 1500 kalem mal üreteceklerini açıklayan Akmil, "Yeni yerde kapasitemiz 600 bin ton ile dünyanın en büyük megaplant unvanına sahip olacak" diye konuştu. 



Hedef 2 bin ton fason dolum 

"Biz yeni tesiste uluslararası firmalara ilaveten fason dolum yapacağız" diyen Akmil, "Şu anda da 3 tane firma ile temas halindeyiz. Yeni bulduğumuz pazarlar ve müşterilerle bizim hedefimiz ilk 3 yılda 200 bin ton fason" şeklinde konuştu. 



Dünya


Geri Dön