29 / 03 / 2024

Seferihisarlılar otopark istiyor!

Seferihisarlılar otopark istiyor!

İlçede ikinci kez belediye başkanlığına seçilen Tunç Soyer'in öncelikle otopark sorununa çözüm bulması isteyen vatandaşlar, ilçedeki kronikleşmiş sorunların çözümü noktasında somut bir proje üretilmediği görüşünde.




İzmir'in birçok ilçesinde olduğu gibi Seferihisar da otopark sıkıntısı ön plana çıktı. İlçede ikinci kez belediye başkanlığına seçilen Tunç Soyer'in öncelikle otopark sorununa çözüm bulması isteyen vatandaşlar, ilçedeki kronikleşmiş sorunların çözümü noktasında somut bir proje üretilmediği görüşünde. Seferihisar'ın bir turizm ilçesi olmasına rağmen gerek otopark gerekse yollar konusunda bir çalışma yapılmadığını belirten vatandaşlar, daha önce yeraltı otoparkı yapılması planlanan Seferihisar Belediye Parkı'nın, Büyükşehir Belediyesi tarafından devredildiği için bu projenin gerçekleşemediğini söyledi.



İLÇE SAKİNLERİ 365 GÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

Osman İnce (Esnaf): İlçede acilen otopark ihtiyacı var. Atatürk Caddesi trafik ve araç yükünü kaldırmıyor. Genişletilmesi lazım. Açık yazlık bir düğün salonu ihtiyacımız var. Bir tane vardı onu da kapattılar. Yollar delik deşik yağmurda suyla doluyor. Bunlara çözüm getirilsin.

Mehmet Sırma (Çiftçi): Yollar bozuk. Bahçelere giden yollarda aynı. Bu yolların düzeltilmesini istiyoruz.

Ahmet Sayarer (Emekli): Seferihisar'da en büyük sıkıntı otopark ve trafik. Son 10 yılda ilçedeki araç sayısı oldukça arttı. Ama önlem alınmadı. Belediye olarak bu konuda bir alt yapı istiyoruz. Daha yazlıkçılar gelmeden sorun yaşıyoruz. İlçede yazın daha büyük sıkıntı yaşanıyor. Yürüyebilecek yer kalmıyor. Özellikle Sığacık'ta da aynı sorunlar yaşanıyor.

Necati Ercan (Emekli): Belediyenin hizmetlerinden memnun değilim. Atatürk Caddesi'ndeki yolun yeniden yapılması lazım. Çünkü her yağmurda yol açılıyor ve suyla doluyor. Ayrıca yolu çok daralttı. Araçların da park etmesiyle yolda yürüyecek yer kalmıyor. Acilen otopark sorununu çözmesini istiyoruz.

Sahin Gürkaş (Esnaf): Kendisine ulaşamıyoruz. Halkla daha çok içiçe olmasını istiyoruz. Ama kendisi sürekli dışarda. İlçenin sorunlarına eğilmesini istiyoruz.

Akın İldeniz (Öğrenci): Belediye başkanından memnunum. Seferihisar'ı turizme kazandırdı. Vatandaşların bütün sorunlarını çözmeye çalışan bir başkan. Kapısı herkese açık. Hızla gelişen bir ilçe. Alaçatı ile başabaş giden bir ilçemiz var.

Turgay Uzun (İşsiz): Belediyede siyaset yapılıyor. Belediyede temizlik işlerinde çalışıyordum. AK Partiye üye olduğum için işten çıkarıldım. Ayrıca ilçenin en önemli sorunu otopark.

Yusuf Karakaş (Çiftçi): Belediyeden memnun değilim. Herşey göstermelik. Her yerde moloz yığınları duruyor. Ama temizlenmiyor. Çevre düzenlemesi yok. Hizmet bekliyoruz. Başkan, sattığı yerlerin parasıyla ilçeye hizmet etsin ama o da yok.

Serkan Düde (Veteriner): İlçeyi yap boz tahtasına çevirdi. Hiç memnun değiliz. Özellikle sokak hayvanları için yeterli ekipman yok. Kısırlaştırma da yapılmıyor. İnsanlara saldırıyorlar. Bölgede sinekler çok fazla. Uçan sineğe değil yumurtlama dönemine önlem alınması gerekiyor.

Ayşe Bilmez (Emekli): Ben ilçede yaşanan otopark ve trafik sıkıntısının sadece belediyeden değil insanlardan da kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü herkes kendi aracını kullanmaya çalışıyor. Hayvan barınağındaki sorunların ise orada çalışan insanlardan kaynaklandığını düşünüyorum.

Elif Akteke (Esnaf): Seferihisar'ın gelişmesi ve güzelleşmesi için otopark sıkıntısının çözülmesini istiyorum. Çünkü yaz sezonunda çok sorun yaşanıyor. Genel olarak hizmet yönünden memnunum. Önümüzdeki 4 yıl çevre düzenlemesi konusunda da güzel çalışmalar yapılacağına inanıyorum.

Ece Uyan (Bilgisayar programcısı): En büyük sorun otopark. Hiçbir inşaat prosedüre uygun yapılmıyor. Garaj yapılması gereken yere, belediyeye belli bir ücret ödeniyor ve kapatılıyor. Bütün yeni inşaatlar için geçerli. Bu da otopark sorununa yol açıyor.

Mürüvvet Orhan (Ev hanımı): Aydın bir belediye başkanımız var. Kültüre sanata önem veren çalışkan bir başkan. Belediyenin çalışmalarından çok memnunum.

Işık Ege (Ev hanımı): İlçede hizmetler yetersiz. Halkla ilgisi yok. Kendisini hiç görmüyoruz. Sürekli yurt dışında geziyor.

Gülen Ege (Ev hanımı): Yaşlılara yönelik sosyal etkinlikler yapılmasını istiyoruz. Böyle bir çalışma yok. Güzel vakit geçirebileceğimiz parkların yapılmasını istiyoruz. 




Yeni Asır


Geri Dön