25 / 04 / 2024

Şehir hastaneleri için start verildi!

Şehir hastaneleri için start verildi!

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın '11 yıl önceki hayalimdi' dediği, kamu-özel işbirliğiyle yapılacak şehir hastaneleri için start verildi. Projenin yatırım bedeli 15.7 milyar lira olarak belirlendi...



İndirim sözü verdiler Kamu-özel işbirliği kapsamında 14 şehir hastanesi bir kamu sağlığı merkezi için ihalesi daha önce tamamlanan müteahhit firmalarla istanbul'da 15.7 milyar  lira değerinde anlaşma imzalandı.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı imza töreninde Erdoğan, imzalar sırasında daha önceki ihale bedellerine göre, bütün yatırımcılardan toplamda 486 milyon liralık indirim sözü ahrken, yapım sürelerinin kısaltılmasını istedi.
Hastane yapılacak iller Başbakan Erdoğan, İstanbul Ikitelli'de yapılacak entegre sağlık merkezine müteahhit firma Emsaş'tan bir sporcu hastanesi eklenmesi sözü de aldı. Hastanelerin yapılacağı iller şöyle: Adana, Ankara, Bursa, Elazığ, Gaziantep, İsparta, İstanbul, izmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin ve Yozgat.

Törene katılan müteahhit firmalar arasında Akfen, Astaldi, Rönesans inşaat,YDA, Gama Holding, Kayı inşaat, Türklerler yer aldı. 

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
Şehir Hastaneleri Projesi'nin her adımda takipçisi olacaklarını kaydeden Erdoğan, kentsel dönüşümde olduğu gibi sağlıkta da yeni ve tarihi bir dönüşümü gerçekleştirdiklerini kaydetti. Şehir hastaneleri kampüslerinde genel hastanelerin yanı sıra kadın doğum ve çocuk hastalıkları, kalp damar hastalıkları hastanesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, onkoloji, ruh sağlığı hastanesi gibi dal hastaneleri bulunacak.


Yatak kapasitesi artacak

Başbakan Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı Kamu Özel İşbirliği Şehir Hastaneleri'nin tanıtım programı ve imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Burada bugün 14 şehir hastanesinin, yani 24 bin 407 hasta yatağı kapasiteli 79 hastane ve bir halk sağlığı kurumumuzun inşasına aynı anda start veriyoruz. Bu 14 ilimizde kurulacak hastaneler, sadece bu şehirlerimize değil, çevrelerindeki . diğer hastanelere de hizmet verecek."


Posta


Geri Dön