26 / 04 / 2024

Şehit Nuh Özdemir'in Ordu'daki evi yenilendi!

Şehit Nuh Özdemir'in Ordu'daki evi yenilendi!

Şehit askerimiz Nuh Özdemir'in Ordu'nun Akkuş İlçesi'ne bağlı Salman Mahallesi'ndeki evi yenilendi.



Şehidin emaneti unutulmadı!.. Oğullarını vatan uğruna şehit veren anne-babanın derme çatma evi, dokuz ayın sonunda yenilendi. 


25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir, geçen ocak ayında PKK'lı teröristler tarafından şehit edildi. Şehidin ailesinin yaşadığı evin hali ise yüreklerdeki acıyı katladı. Nuh Özdemir'in Ordu'nun Akkuş İlçesi'ne bağlı Salman Mahallesi'ndeki derme çatma, dışı sıvasız tek katlı tuğlalı baba evinin fotoğraflarının medyada yer alması üzerine iktidar da harekete geçti. Şehidin evinin yenilenmesi talimatı verildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 ay önce inşaatına başlanan, üç katlı yeni evin yüzde 90'ı tamamlandı. İnşaatın 1.5 ay sonra biteceği açıklandı. Halen eşi Esme ve oğlu Erol ile eski evde yaşamım sürdüren şehit babası Mehmet Özdemir, "Yeni evimizin yapımı bitince oraya taşınacağız. Şehit oğlumun hatıralarıyla dolu mevcut evimizi yıkmayacağım. 


Oğlumun hatıralarını orada yaşatacağım" dedi. Mehmet Özdemir, kendilerine verilen ev sözünü yerine getiren yetkililere de teşekkür etti. Ordu Büyükşehir Belediye Başkam Enver Yılmaz ise şu ana kadar Ordulu 2 şehit ailesine 2 sıfır daire verdiklerini, 3 şehit ailesi için de ev yaptıklarım söyledi. 



Sözcü


Geri Dön