27 / 04 / 2024

Şeker TOKİ Konutları şehrin gözdesi!

Şeker TOKİ Konutları şehrin gözdesi!

TOKİ tarafından Kayseri Kocasinan'da inşa edilen, sakinlerine şehir içinde sakin ve huzurlu bir hayat sunan Şeker TOKİ Konutları, kentin gözdesi olmayı sürdürüyor...



Şehir merkezine 7 kilometre, şehir hastanesine ve otogara 1 kilometre mesafede bulunan ve 14.000 metrekare yeşil alana sahip Kayseri Kocasinan Şeker  TOKİ  Konutları, 14 blok ve 546 konuttan oluşuyor. Sakinleri için oyun parkları, spor alanları, cami ve buna benzer imkânları bulunan Şeker TOKİ'de, huzurlu, güvenli, konforlu ve düzenli bir yaşam devam ediyor.

"İKİ DAYIMI BURAYA ÇAĞIRDIM,SIRA DEDEMDE"

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; Şeker TOKİ Konutları sakinlerinden Fatma Avinç, Kayseri'ye İstanbul'dan göç etmiş. Site yaşamındaki sakinlik, güvenlik ve huzurdan son derece memnun olduğunu dile getiren Avinç, "iki dayımı da buraya çağırdım, sıra dedemde" diyor. Yerleşimdeki doğal yaşamdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Avinç, şunları aktarıyor: "Penceremi açtığım zaman bir dağ gömebiliyorum ama İstanbul'da bu yok. Evler çok sık ve fazla gürültü var. Diğer taraftan okul ve hastane bakımından daha avantajlı burası, daha sakin, yoğunluk az. Yaşam alanımız güvenli. İstanbul'da küçük kızımı tek başına sokağa salamazdım ama burada güvendeyiz. Kızımın sokağa tek başına çıkmasına müsaade ediyorum. Çitlerle çevrili ve gördüğünüz gibi güvenli."

"EVİMİZİN TAPUSUNU ALDIK, MAAŞIMIZDA YETİYOR"

Bir diğer konut sakini Mehrali Bozbıyık ise Şeker TOKİ Konutlarına köyden göç ettiklerini ve köydeki zorlukları geride bıraktıklarını ifade ediyor. Bozbıyık, "Buradaki evler küçük; temizliği, bakımı kolay. Konut alanının temizliği, huzuru ve güvenliği için çalışan bir site yönetimi, görevliler var. Hizmetler yapılıyor, ihtiyaçlar gideriliyor" diye konuşuyor. Merhali Bozbıyık, cami, okul, market, park ve spor alanlarını sıralayarak, hemen her şeyin olduğu güzel bir ortamda yaşadıklarını dile getiriyor.

Bozbıyık, şöyle devam ediyor: "Tertemiz oturuyoruz evimizde. Hanım soba yakıyordu, köy şartlarında zordu. Affedersin tezek, odun, kömür... Hanım kaldırıp da bu yakacakları sobaya koyamıyordu, beni çağırıyordu. Burada kova, soba falan yok. Rahatız şükür. Emekliyim, evimizin tapusunu aldık, maaşımız da yetiyor, iki başımızayız."

"DAHA ÖNCE TOKİ'DEYDİM, YİNETOKİ'YE GELDİM"

Fatih Kalem, daha önce de TOKİ evlerinde oturduğunu ve yine tercihinin bir başka TOKİ'den yana olduğunu belirterek şöyle konuşuyor: "Daha önce bir diğer TOKİ'de oturuyordum ama orada kiracıydım. Yine TOKİ'ye geldim. Ağabeyim de TOKİ'de oturuyor. Alıştık ve sevdik burayı. Önceki TOKİ'ye kıyasla buradaki sistem çok daha iyi. Çitin çekilmesi, çevre güvenliğinin sağlanması, gerekli önlemlerin alınması... Bundan önceki sistemde siteye yabancılar girebiliyordu ama şimdi burası çok daha güvenli. Çoluğumuzu çocuğumuzu dışarıya daha rahat gönderebiliyoruz."

85 metrekare büyüklüğündeki 2+1 evlerinin kullanışlı olduğunu ve kaliteli malzeme kullanıldığını söyleyen Kalem, "Lavabo, banyo, mutfak olsun evimizin planı çok iyi. Öyle dar bir alanımız yok. Kullanışlı. Bir aileye yeter ölçülerde" diyor. Kalem, konut sakinlerine sunulan olanaklardan memnun olduğunu belirterek, "Mesela şimdiye kadar oturduğum hiçbir evde evimin önünde bir park yoktu. Güvenlik imkânı da çokfazla burada" diye ekliyor.

"ŞEHİR ORTAMINDA TEMİZ HAVA"

Şeker TOKİ sakinlerinden Nezahat Kaya, bir evde aranan bütün özelliklerin burada olduğunu söyleyerek memnuniyetini şu sözlerle ifade ediyor: "Konut içleri olsun, ortak yaşam alanları olsun burada bizlere sağlanan imkânlar gayet iyi. Sıcak suyumuz var, iyi ısınıyoruz. Sıcak ve huzurlu bir yer burası. Malzeme ve işçilik kalitesinden de memnunuz. Yakın zamana kadar market sıkıntımız vardı ama bu sıkıntı giderildi. Ulaşım noktasında bazı sıkıntılar yaşıyoruz ama onun dışında gayet memnunuz."

"Şehir ortamında temiz hava" diye vurgulayan Kaya, "Hem kırsal kesimi andırıyor hem huzuru, temiz havayı tattırıyor" diyerek Kayseri'deki bu güzel ve sakin ortamda yaşamaktan memnun olduğunu dile getiriyor.

YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRAN HİZMETLER

Siteye dokuz personelle hizmet verdiklerini söyleyen Site Müdürü İsmail Kurumahmut, blok temizlikleri, günlük çöplerin alınması, genel mıntıka temizliği, elektrik-su faturalarının ödemesi, asansörlerin bakımları, kat sakinlerinin sorunlarına çözüm bulmak gibi Şeker TOKİ Konutlarını güzelleştirmek ve konut alanında yaşam kalitesini artırmak üzere pek çok hizmet sunduklarını anlatıyor. Sitede çevre duvarlarının mevcut olduğunu, giriş çıkışların kartla yapıldığını, araç giriş çıkışlarınınsa sim kart sistemiyle yapıldığını belirten Kurumahmut, "Blokları boyamak, kar tutucu yapmak planladığımız hizmetler arasında yer alıyor. Bisikletlik yapıyoruz. En önemlisi de okul yapılıyor" diye ekliyor.


Geri Dön