26 / 04 / 2024

Bien, Lotus ve İnci tasarımlarıyla İtalya'dan ödülle döndü!

 Bien, Lotus ve İnci tasarımlarıyla İtalya'dan ödülle döndü!

Bien, İtalya’daki Como Kültür Departmanı Avrupa Tasarım Kuruluşları Bürosu tarafından düzenlenen A' Design Awards ‘da başvurduğu 5 tasarımıyla 5 ödül birden aldı



Bien, Lotus ve İnci tasarımlarıyla yarışmanın en yüksek ödülü olan Platin sertifikasını kazanarak tasarımlarının dünya standartlarına ulaştığını kanıtlamış oldu.


Türkiye seramik sektöründe dijital teknolojinin öncülerinden Bien, seramik dünyasının lideri konumundaki İtalya’da düzenlenen A' Design Awards ‘da katıldığı 5 tasarımıyla da ödüle layık görüldü.  İtalya’nın, dünya çapındaki saygın kuruluşlarından biri olan “Como Kültür Departmanı Avrupa Tasarım Kuruluşları Bürosu” tarafından düzenlenen yarışmada Bien; Yapı-İnşaat Malzeme ve Sistemleri kategorisinde “İnci”,  Mobilya-Dekorasyon Ürünleri ve Ev Eşyaları Tasarımı kategorisinde “Lotus” serisi ile yarışmadaki en yüksek ödül olan Platin A’ Design Ödülü’ne layık görüldü. 


Bien, Avrupa’da en iyi tasarım ve tasarım konseptlerini ödüllendirmek amacıyla düzenlenen yarışmada aldığı iki Platin ödülün yanı sıra Fracture serisi ile Altın ödül, Eramosa serisi ile Bronz ödül, Elhamra serisi ile de A’Design ödülü aldı.


Türkiye’nin yenilikçi ve lider kuruluşlarından biri olan Bien’in ürünlerinin, 50’den fazla ülkede beğenildiğine ve her yıl ihracat yaptıkları ülke sayısının arttığına dikkat çeken Bien Genel Müdürü Metin Savcı, kazandıkları ödüllerin, geleceğe dönük olarak kendilerini motive ettiğini belirterek şunları söyledi:


Seramik sektörü için sürekli teknolojik yenilikleri yaşama geçiriyoruz. Tüm bu yenilikçi çabalarımız aslında tasarımların ürünlere daha iyi yansımasını amaçlıyor. Ürünlerimizi, ne kadar ileri teknoloji kullanırsak kullanalım aslında tasarım farklılaştırıyor. Türkiye’nin tasarım bakımından dünya çapında yol kat ettiğini gösteren bu ödüller için tüm tasarımcılarımıza ve o tasarımları en iyi şekilde ürünlere yansıtan çalışanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Ülkemizin  zayıf yanı olan özgün tasarımı artık  güçlü ve iddialı aracımız haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.


Çeşitli ülkelerden Amerika, İtalya, Çin Japonya, Avustralya’nın da yer aldığı, akademisyen ve tasarımcılardan oluşan 32 kişilik jürinin inovatif, teknolojik ve yaratıcı tasarımları değerlendirdiği yarışmada Türkiye seramik sektörünü başarıyla temsil eden Bien, yurtiçi pazarda olduğu kadar yurtdışı pazarında da emin adımlarla ilerlediğini kazandığı 5 ödülle kanıtlamış oldu. 


İNCİ : Zarafetin aynası


Siyah ve beyaz alternatifleriyle incinin güzelliğini yansıtan seri, mekânlarında asillik ve zarafeti yansıtmak isteyenler için doğru bir tercih. 30x80 cm ebadında üretilen İnci serisi, siyah ve beyazın şıklığını yaşam alanlarına taşıyor. 2012 yılında seriye yeni eklenen 30x80 ebatlardaki Gül ve Damla dekorlar ise seri ile mekan bütünlüğünü tamamlıyor.


ONİX  :  Klasik dekorasyonun gücü


Klasik dekorasyon anlayışı ile bire bir örtüşen ve tarihi yaşatan dokusu ile Onix mermerin  yansıması olan seri, antik çağların modern anlayışla harmanlanmasıyla bizlere tasarımda ince dokunuşlar sunuyor. Geometrik formlar halinde üretilen dekorları ise eski çağlardan günümüze kadar gelen nostaljiyi bizlere yaşatıyor.

40x40 bej yer ve 30x60 duvar seçenekleri bulunan Onix serisinin, ayrıca 30x60 ebatlarında adel bej ve barok bej olmak üzere iki farklı dekor seçeneği de bulunuyor.



Geri Dön