23 / 04 / 2024

Eczacıbaşı Holding Finlandiyalı yapı malzemeleri devi Sanitec'e gözünü dikti!

 Eczacıbaşı Holding Finlandiyalı yapı malzemeleri devi Sanitec'e gözünü dikti!

Eczacıbaşı Holding, Avrupa'nın önde gelen firmalarından Sanitec için teklif verecek. Grubun hedefi yeni satın almalarla Avrupa'nın ilk üç firması arasına girmek



Grup satış için 1 milyar euroya kadar teklif vermeye hazırlanıyor. Süreç hakkında bilgi veren kaynaklara göre, özel sermaye grubu EQT tarafından satışa çıkarılan Sanitec için Eczacıbaşı'nın yanısıra İspanyol Roca, Japonya'dan JS Group Corporation, özel sermaye şirketi KKR ile birlikte Eczacıbaşı Holding teklif vermeyi değerlendiriyor. Eczacıbaşı Holding'in yapı malzemeleri alanında faaliyet gösteren şirketleri arasında Eczacıbaşı Yapı İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görüyor. 


HEDEFİ DEVLER LİGİNE GİRMEK 


Türkiye'nin en büyük sanayi grupları arasında yer alan Eczacıbaşı Holding geçtiğimiz dönemde kriz ortamındaki Avrupa'dan şirket satın alabileceğini açıklamıştı. Holding bünyesindeki Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun hedefi Avrupa'nın en büyük ilk üç firması arasında yer almak. Bu hedefi büyük ölçüde gerçekleştiren grup, 2005'te Alman seramik şirketi Engers'i, 2007'de Villeroy&Boch'un karo bölümünü, geçen yıl da lüks banyo mobilyaları markası Burgbad'ı satın almıştı. Avrupa'nın en büyük beş firması arasında Roca, Grohe, Sanitec, Ideal Standart ve Marazzi bulunuyor. 


VİTRA DÜNYA MARKASI


Eczacıbaşı Topluluğu, yapı ürünlerinde, seramik sağlık gereçleri, armatür, karo seramik, seramik yapıştırıcı ve dolgu malzemeleri, mutfak ve banyo mobilyaları, banyo küvetleri ve duş tekneleri üretim, pazarlama ve satışını gerçekleştiriyor. Öte yandan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun lokomotif markası Vitra, dünya markası olma yolunda ileriyor.



Geri Dön