28 / 03 / 2024

Eczacıbaşı Holding'in Kartal arazisiyle ilgili flaş gelişme!

Eczacıbaşı Holding'in Kartal arazisiyle ilgili flaş gelişme!

Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin Kartal'da bulunan arsasıyla ilgili Mesa Mesken Sanayii A.Ş., Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. ve Tahincioğlu Gayrimenkul İnşaat ve Turizm A.Ş. ("MNT") ile yapılan sözleşmenin fesh edildi.



EİS Eczacıbaşı İlaç Sınai ve Finansal Yatırımlar Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin Kartal'daki arsasına ilişkin MNT ile yapılan sözleşmenin feshi hakkında açıklama yaptı.

İMZALAR ATILMIŞTI

Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin maliki olduğu İstanbul ili Kartal ilçesindeki taşınmazın konut imarına sahip olacak bölümünde, projenin gerçekleştirilebilmesine yönelik yasal süreçler dahil tüm adımların tamamlanabilmesi halinde, hasılat paylaşımı esaslı bir konut projesi geliştirilebilmesi amacıyla Mesa Mesken Sanayii A.Ş., Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. ve Tahincioğlu Gayrimenkul İnşaat ve Turizm A.Ş. ("MNT") ile bir "Sözleşme" imzalandığı açıklanmıştı. 

318 BİN METREKARELİK DEV ARSA

Toplam 318 bin metrekare büyüklüğündeki arsada Mesa, Nurol ve Tahincioğlu güç birliği yapacaktı. Üzerinde metruk depoların bulunduğu arsanın temizlenmesi, 3 bine yakın konutun bu arsanın üzerinde inşa edilmesi planlanıyordu. 

 Eczacıbaşı Holding in Kartal arazisiyle ilgili flaş gelişme!

SÖZLEŞME FESH EDİLDİ

Sözleşmenin imzalandığı tarihten bu zamana kadar geçen süre değerlendirildiğinde taraflar, sözleşmede karar verilen esasların değişmiş olması sebebi ile sözleşmenin fesh edilmesi için mutabakata varıldı. 

PAY ORANLARI BELLİ OLDU

İstanbul ili Kartal ilçesinde bulunan arazinin mülkiyeti şirkete ait olmayıp, ana ortağı Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin mülkiyetinde bulunuyor. Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin sermayesinde şirketin yüzde 37,28;  Eczacıbaşı Yatırım Holding A.Ş. yüzde 11,54 oranında pay sahip.

 Eczacıbaşı Holding in Kartal arazisiyle ilgili flaş gelişme!

Eczacıbaşı'nın KAP açıklaması:
Şirketimizin 25.07.2018 tarihli açıklamasında özetle; Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin maliki olduğu İstanbul ili Kartal ilçesindeki taşınmazın konut imarına sahip olacak bölümünde, projenin gerçekleştirilebilmesine yönelik yasal süreçler dahil tüm adımların tamamlanabilmesi halinde, hasılat paylaşımı esaslı bir konut projesi geliştirilebilmesi amacıyla Mesa Mesken Sanayii A.Ş., Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. ve Tahincioğlu Gayrimenkul İnşaat ve Turizm A.Ş. ("MNT") ile bir "Sözleşme" imzalandığı duyurulmuştu.

Eczacıbaşı Holding  A.Ş. (*)  tarafından Şirketimize iletilen bilgiye göre; 

Sözleşme'nin imzalandığı tarihten bugüne kadar geçen süre göz önünde bulundurulduğunda Taraflar, Sözleşme'de kararlaştırılan esasların değişmiş olması sebebi ile Sözleşme'nin feshi konusunda mutabakata varmışlardır.  

(*) İstanbul ili Kartal ilçesindeki arazinin mülkiyeti Şirketimize ait olmayıp, ana ortağımız Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin mülkiyetindedir. Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin sermayesinde Şirketimiz %37,28; Eczacıbaşı Yatırım Holding A.Ş. %11,54 oranında pay sahibidir.

Mesa, Nurol ve Tahincioğlu Kartal'daki dev arazi için birleşti!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com 


Geri Dön