26 / 04 / 2024

Selanik'teki Atatürk Evi'nin tarihi dokusunun bozulduğu iddiası!

Selanik'teki Atatürk Evi'nin tarihi dokusunun bozulduğu iddiası!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Selanik'teki Atatürk Evi'ni ziyaret etti. Türkkan, yapılan restorasyonun evin tarihi dokusunu bozduğunu iddia etti. 



Atatürk'ün 1881 yılında Selanik'te doğduğu ve çocukluğunun bir kısmını geçirdiği Selanik'teki Atatürk Evi'nde restorasyon yapıldı.Yapılan restorasyonla  evin tarihi dokusunun bozulduğu iddia edildi. Ahşap merdivenlerine alüminyum trabzanlar takılan evin salonuna sarı, kırmızı ve lacivert renkli puflar konuldu. 

Selanik teki Atatürk Evi nin tarihi dokusunun bozulduğu iddiası!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Genel Başkan Meral Akşener'in Batı Trakya'daki programlarının ardından partideki diğer milletvekilleriyle birlikte Selanik'teki Atatürk Evi'ni ziyaret etti. Türkkan yaptığı açıklamada evin orjinal halinin değiştiğini söylerek şu ifadeleri kullandı:

"Atatürk'ün doğduğu ev sanki bir ‘Pul Müzesi' olmuş. Bazı eşyalar alınıp Türkiye'ye getirilmiş. Bunlar derhal geri taşınmalı ve ev eski haline getirilip, tarihi dokuya uygun olarak restore edilmeli. Renkli pufların salonda ne işi var? Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu ev bu görüntüden kurtarılmalı."


Daha öncede evin restorasyonu TBMM gündemine getirilmişti. 2013 yılında restorasyon yapılan evin odalarına ekranlar konulmuştu. CHP Tekirdağ eski Milletvekili Emre Köprülü, “Bu restorasyon Atatürk'e saygısızlık'' diyerek konuyu TBMM gündemine taşımıştı.

CHP milletvekili Köprülü restorasyon çalışmasıyla ilgili soru önergesinde şu ifadeleri kullanmıştı: "Müzede Atatürk'e ait hiçbir şey kalmamış. Anlamsız biçimde çocuk odası dizayn edilmiş. Odalarda televizyon var. Gelenler hayal kırıklığına uğruyor. Bu durum Atatürk'e büyük saygısızlıktır." 

 


Geri Dön