20 / 04 / 2024

Selçuk Geçer 'Dolar 30 lirayı geçer' diyerek tarih verdi içler acısı durumu ifşa etti

Selçuk Geçer 'Dolar 30 lirayı geçer' diyerek tarih verdi içler acısı durumu ifşa etti

Türkiye'de doların seyri yıl sonuna kadar ne olur, geçen sene 7 liradan 9 liraya oradan da 18 liraya fırlayan dolar 2022 yılının sonunda kaç lirayı görecek. Ekonomist Selçuk Geçer, doların önümüzdeki günlerde yeni zirvelere doğru yol alacağını açıkladı.



Dolar Türk ekonomisinin dengelerini bozmaya ve değiştirmeye devam mı edecek. Kurdaki denge ne zaman sağlanacak, hükümetin kur korumalı mevduat başta olmak üzere doların durulması için attığı adımlar kuru kısmen tutsa da artık piyasalardan gelen son haberler eldeki imkanların daraldığını gösteriyor. Gazeteler hükümetin doların yükselişinin önüne geçmek için Merkez Bankası yetkililerinin bazı iş insanlarını arayarak 'dolar satmaları' için telkinlerde bulunduklarını yazdı. 

'Bir avuç dolar için' başlıkları atıldı. Peki bu dolar FED'in faiz kararları sonrasında ne olur, Türkiye'nin faiz artırmak yerine fazileri sabit tutmaya devam etmesi doları nasıl etkiler? Dolar ve ekonomi uzmanı Selçuk Geçer, "Dolar yıl sonunda 30 lirayı geçer" diyerek hesapları ve zihinleri adeta alt üst etti.

Elinde doları olan 5 ay sonra bugün 17,40 lira olan doların 12 lira 20 kuruş daha arttığını mı görecek? 

İşte Selçuk Geçer'in dolara ilişkin kimya bozan tahminleri ve uyarıları:

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön