27 / 04 / 2024

Şenol Babuşcu, “Dolar 25 TL’yi aşacak mı?” sorusu için tarih verdi!

Şenol Babuşcu, “Dolar 25 TL’yi aşacak mı?” sorusu için tarih verdi!

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, enflasyonun yükselişinin durdurulamaması halinde doların çok hızlı bir şekilde yükselmeye devam edeceğini söyledi ve tarih verdi



Enflasyonun yükselmesinden en çok bireyler olumsuz etkilenecek. Bankalar olumsuz etkilenmeyecek. Kredi faizleri yüzde 50’leri geçecek. Olan dar gelirliye, memura, asgari ücretliye olacak. Zaten bunu Bakan Nebati de söyledi. ‘Biz iş adamlarına kazandırdık, dar gelirliyi ezdik’ dedi.

Şenol Babuşcu, “Dolar 25 TL’yi aşacak mı?” sorusu için tarih verdi!

Dolar için rakam söylemek çok doğru değil, yatırım tavsiyesine giriyor zira. Ancak rakam söylemesek de, enflasyonla mücadele edilmediği takdirde dolar kuru yükselmeye devam edecektir. Yurt dışından kaynak sağlanamazsa çok hızlı bir şekilde artar. Gerçekçi bir çözüm ortaya atarlarsa dolar kuru planlı bir şekilde yükselir.

Ekonominin düzelmesi için Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ve Merkez Bankası başkanının istifa etmesi, Merkez Bankası’nın da bağımsızlığını ilan etmesi gerekiyor. Geniş çaplı sosyal reformları da içeren bir ekonomi program hazırlanmalı. Bunların yapılması halinde ekonomi düzelir. Ama ben yapılmasının imkansız olduğunu düşünüyorum.

Editörün Notu: Bu haber 4 Temmuz 2022, saat 18.11'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 69 kuruş, euro

17 lira 56 kuruş, altının gramı ise 979 lira 52 kuruş değerindedir.

Bakan Bilgin'den Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yeni açıklama!

Bu habere dikkat! İslam Memiş’ten tarihi gram altın uyarısı!

Kripto piyasasında deprem! Dev firma iflasını açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön