26 / 04 / 2024

Kripto piyasasında deprem! Dev firma iflasını açıkladı

Kripto piyasasında deprem! Dev firma iflasını açıkladı

Kriptop parada piyasalar hızla çakılmaya devam ederken, Singapur merkezli Three Arrows Capital (3AC), iflasını verdi.



Three Arrows Capital (3AC), İngiliz Virginia Adaları'nda görülen mahkemenin ardından verilen tasfiye kararı ile ABD’deki mahkemeye iflas başvurusunda bulundu.

Bloomberg’te yer alan habere göre şirket, yabancı borçluların varlıklarını korumalarına olanak tanıyan ABD İflas Kanunu'nun 15. bölümü uyarınca alacaklılardan koruma talebinde bulunuyor.

Tasfiye kararı sonrası gelen iflas başvurusu, borsaları ve yatırımcıları çevreleyen kripto piyasasındaki çöküş sürerken yaşandı.

Tasfiye kararı kripto sektöründeki krizin daha da derinleşeceği yönündeki endişeleri daha da artırmıştı.

Kripto piyasasında deprem! Dev firma iflasını açıkladı

3AC EN ÇOK ETKİLENENLER ARASINDA

Bitcoin ve Ethereum gibi popüler kripto para birimleri geçen yıl piyasanın yükseliş trendinde olduğu dönemde tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkmış ancak yaşanan çöküş nedeniyle daha sonra yaklaşık yüzde 70 değer kaybetmişti. 3AC de kripto para piyasalarındaki keskin satışlardan etkilenen en yüksek profilli yatırımcılar arasında yer alıyor.

Mahkeme kararına göre 3AC'nin tasfiye memurluğunu danışma şirketi Teneo üstlenmişti. Şirketin yöneticileri Russell Crumpler ve Christopher Farmer da tasfiye sürecini denetlemek üzere görevlendirilmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön