19 / 04 / 2024

Serdar Bilgili Elmadağ Caddesi'nde yeni projeye mi başlayacak?

Serdar Bilgili Elmadağ Caddesi'nde yeni projeye mi başlayacak?

Serdar Bilgili tekstil kökenli bir işadamı. Alınan bilgilere göre Bilgili yeni bir proje için harekete geçmiş. Elmadağ semtinden Dolapdere'ye inen Elmadağ Caddesi'nde cumbalı evlere Akaret Sıraevler'deki gibi bir proje yapacakmış.



Kamuoyu Serdar Bilgili'yi Beşiktaş Spor Kulübü başkanlığıyla tanıdı. O aslında asıl olarak tekstil kökenli bir işadamı. Ailenin Kahramanmaraş'taki iplik tesisleri bir dönem Türkiye'nin en büyükleri arasında idi. Ancak Serdar Bilgili son yıllarda inşaat ve turizm sektöründeki yatırımları ile öne çıkıyor. Sahibi olduğu Bilgili Holding özellikle tarihi eser niteliği taşıyan binaların restorasyonu ile şehir hayatına değer katan projeler geliştiriyor. 


Bilgili Holding'in bu konudaki ilk prestijli işlerinden biri Beşiktaş Akaretler'deki Sıraevler Projesi'ydi. Sıraevler Projesi rezidans ve otel kompleksinden oluşuyor. Akaretler Sıraevler, 1875 yılında Sultan Abdülaziz tarafından Dolmabahçe Sarayı'nın önde gelen ağalarının lojmanı olmak üzere Sarkis Balyan tarafından inşa edilmişti. Bilgili bu tarihi evleri 70 milyon dolar harcayarak hem şehir ekonomisine hem de turizme kazandırmıştı. Bilgili benzer bir başka proje için daha harekete geçmiş. Elmadağ semtinden Dolapdere'ye inen Elmadağ Caddesi'nde cumbalı evler vardır. 1898 yılında Surp Agop Hastanesi Vakfı'na gelir getirmesi amacıyla yapılmış olan evler için Serdar Bilgili Vakfın kapısını çalmış. Duyduğumuza göre Vakıf yetkilileri Bilgili'nin teklifine sıcak bakıyormuş. Bilgili bu evler için de aynı Akaret Sıraevler'deki gibi bir proje yapacakmış. 


Para Dergisi


Geri Dön