28 / 03 / 2024

Serdar Bilgili, Swissotel'i KKTC'ye çekebilecek mi?

Serdar Bilgili, Swissotel'i KKTC'ye çekebilecek mi?

Bilgili Grubu'nun patronu Serdar Bilgili, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) otelinin işletmesini Swissotel'e vermek üzere anlaşma masasına oturmuş...



Bilgili Grubu'nun patronu Serdar Bilgili'nin adı yeni otel projeleriyle gündemde. Geçtiğimiz haftalarda ABD Miami'deki Raleigh Otel'i 103 milyon dolara satın alan Bilgili hakkında kulağımıza yeni bilgiler geldi.

Para'dan Kerem Köfteoğlu'nun duyumlarına göre, Bilgili, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) otelinin işletmesini Swissotel'e vermek üzere anlaşma masasına oturmuş.

 KKTC'nin devlet olarak tanınmaması uluslararası markaların önünde ciddi bir engel. Gelmek isteseler de sonuç pek olumlu olmuyor. Hatta geçmişte bazı uluslararası otel zincirleri markalarını KKTC'deki bazı otellere vermek istediklerini, ama bunların gerçekleşmediğini hatırlıyoruz. Örneğin, yine Accor Grubu, 2007'de bünyesindeki Mercure markasını KKTC'de bir otele vermişti. Bunun üzerine Rum tarafı Accor Grubu'nu, "Mercure markasını KKTC'ye sokmayın" diye zorladı. Öyle ki, Accor yönetimi sitesine KKTC'de bir Mercure Oteli olduğunu bile yazamadı, sonunda otel, Net Holding'e  bağlı Merit International Hotels & Resorts'un adıyla hizmetine devam etti. Bilgili, uluslararası bir markayı KKTC'ye çekmeye daha önce de niyetlenmişti. 2016'da Bafra bölgesindeki 350 oda kapasiteli otelinin işletmesi için Marriott International ile anlaştığı konuşulmuştu. Bilgili'nin Türkiye'deki bazı otelleri Marriott ve Radisson markalarıyla işletiliyor olmasına karşın, Marriott ile KKTC'de anlaşma sağlanamadı ve bu proje gerçekleşmedi. Bu kez aynı otelin Swissotel markasıyla hizmete açılacağı söylentileri dolaşıyor. Hatta bu konudaki girişimler belli bir noktaya gelmiş durumda. Bakalım Bilgili bu sefer Swissotel'i KKTC'ye çekmeyi başarabilecek mi?


Geri Dön