29 / 03 / 2024

Servet GYO'dan Deposite Sosyal Tesis açıklaması!

Servet GYO'dan Deposite Sosyal Tesis açıklaması!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 2017 yıl sonu değerleme raporunda Deposite sosyal tesisin portföye dahil edilemeyeceği yönünde verilen görüşe dair açıklama yaptı. 



Deposite Sosyal Tesis'te onaylı tadilat projesine aykırı olarak zemin katta sundurma alanının 6 kiracı tarafından Servet GYO'nun onayı dışında kapatılarak yaklaşık 60 metrekare kapalı alan oluşturuldu. Değerleme firması tarafından hazırlanan 2017 Yıl sonu değerleme raporunda bu husus Tebliğ'in 22. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan "Gerçekleştirecekleri veya yatırım yapacakları projelerin ilgili mevzuat uyarınca gerekli tüm izinlerinin alınmış, projesinin hazır ve onaylanmış, inşaata başlanması için yasal gerekliliği olan tüm belgelerinin tam ve doğru olarak mevcut olduğu hususlarının bağımsız gayrimenkul değerleme kuruluşları tarafından tespit edilmiş olması gerekir." hükmüne aykırılık olarak değerlendirilmiş ve bu nedenle Deposite Sosyal Tesis 'in şirket portföyünde yer almaya devam etmesinin uygun olmayacağı ifade edildi.

Söz konusu alan kiracı tarafından yükleme boşaltma yapan araçlarının yanaşma alanı olarak muvafakati haricinde imal edildi. İşbu açıklama tarihinde firmaya yapılan uyarılar sonucunda söz konusu "sundurma" kiracı tarafından kaldırılarak projesine uygun hale getirildi.

Servet GYO'nun KAP açıklaması: 
Deposite Sosyal Tesis' te onaylı tadilat projesine aykırı olarak zemin katta sundurma alanının altı kiracımız tarafından onayımız dışında kapatılarak yaklaşık 60 m2 kapalı alan oluşturulmuştur. Değerleme firması tarafından hazırlanan 2017 Yıl sonu değerleme raporunda bu husus Tebliğ'in 22. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan "Gerçekleştirecekleri veya yatırım yapacakları projelerin ilgili mevzuat uyarınca gerekli tüm izinlerinin alınmış, projesinin hazır ve onaylanmış, inşaata başlanması için yasal gerekliliği olan tüm belgelerinin tam ve doğru olarak mevcut olduğu hususlarının bağımsız gayrimenkul değerleme kuruluşları tarafından tespit edilmiş olması gerekir." hükmüne aykırılık olarak değerlendirilmiş ve bu nedenle Deposite Sosyal Tesis 'in Şirketimiz portföyünde yer almaya devam etmesinin uygun olmayacağı ifade edilmiştir.

Söz konusu alan kiracımız tarafından yükleme boşaltma yapan araçlarının yanaşma alanı olarak muvafakatimiz haricinde imal edilmiştir. İşbu açıklama tarihinde firmaya yapılan uyarılar sonucunda söz konusu "sundurma" kiracı tarafından kaldırılarak projesine uygun hale getirilmiştir.
 
Son duruma ilişkin değerleme raporu güncellenerek kamuoyuna açıklanacaktır.
  
Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla.

 


Geri Dön