26 / 04 / 2024

Sevakin Adası çalışmaları hızla devam ediyor!

Sevakin Adası çalışmaları hızla devam ediyor!

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "Sevakin Adası’na ilişkin çalışmalarımız planlandığı gibi sizlerin de desteğiyle büyük bir hızla devam ediyor." dedi. 



BAŞBAKAN Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu dün Sudan Maliye Ekonomi Bakanı E. Muhamed Osman Elrekaby ile görüştü. Çavuşoğlu, Sudan’ın Türkiye’nin Afrika’daki ortaklık politikasının nemli ülkelerinden biri olduğunu belirtti. Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, Güçlü ve istikrarlı bir Sudan’ın İslam dünyası ve bölge için çok önemli olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, iki ülkenin önümüzdeki günlerde ortak çalışmalar gerçekleştireceğini anlattı;

Sevakin Adası çalışmaları hızla devam ediyor!

Ulaştırma, tarım, enerji, sosyal projeler anlamında iki ülke arasında yapılan anlaşmaların iki ülkeyi daha da güçlü iş birliğini güçlendireceğini düşünüyorum. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum ki 15 Temmuz 2016’da Türkiye’nin görmüş olduğu hain darbe girişiminden sonra bu teröristlere ait iki okulu derhal Maarif Vakfına teslim ettiniz, devrettiniz. Bunun için sizlere ve Sudan halkına müteşekkir olduğumuzu ifade etmek isterim. Hem Kuzey Darfur’da Alvinar Külliyesi’nin restorasyon süreci hem de Kızıldeniz eyaletindeki Sevakin Adası’na ilişkin çalışmalarımız planlandığı gibi sizlerin de desteğiyle büyük bir hızla devam ediyor.

Ticaret merkezi olsun

Sudan Maliye ve Ekonomi Bakam Elrekaby de ziyaretin Türkiye ile Sudan arasındaki ticaret hacminin artıracağını söyledi. Elrekaby, “Sevakin Adası’nın turizme açılmasını, var edilmesini, ticaret merkezi haline gelmesini arzu etmekteyiz. Sayın Erdoğan, Sevakin Adası’nın sadece Sudanlı veya Türk turistlerine değil, bütün dünya turistlerine açılmasına ve geliştirilmesini umut etmektedir” diye konuştu.


Geri Dön