25 / 04 / 2024

Seyfi İyiyürek, ucuz konut çalışmasını anlattı!

Seyfi İyiyürek, ucuz konut çalışmasını anlattı!

Türkiye’de ilk kez emeklileri konut sahibi yapan TÜED’in Adana Şube Başkanı İyiyürek, Adana’da “Ucuz konut” çalışması hakkında gelinen noktayı anlattı.



Adana’da 50 bine dayanan üye sayısıyla en büyük sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Emekliler Derneği’nin(TÜED)  Adana  Şubesi, evi olmayan emeklileri ev sahibi olmaları için bir yıl önce başlattığı çalışmalarını hızla sürdürürken, tüm gözler Milli Emlak’tan gelecek yanıta çevrildi. TÜED Adana Şubesi’nin gerekli şartları yerine getirerek hazırladığı projeye yanıt beklendiği belirtildi. TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, Türkiye’de ilk kez TÜED’in olağanüstü çabalarıyla başlattığı “Ucuz” ve “Uygun şartlarda ödeme kolaylığı” prensibiyle Şanlıurfa ve Batman’da TÜED üyelerinin ev sahibi olduğunu söyledi ve bugün de Adana’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


“FİTİLİ TÜED YAKTI”

Adana’daki çalışmalardan önce Türkiye genelinde yapılan faaliyetlerden söz eden Başkan İyiyürek, 2014’de Genel Başkanları Kazım Ergün’ün evi olmayan emeklileri ev sahibi yapabilmek amacıyla TÜED genel Merkezi ile  TOKİ  arasında başlatılan görüşmelerin olumlu geçtiğini, bu görüşme sürecine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da katıldığını hatırlatarak, bu konuda genel başkanları Kazım Ergün’ün demecinin Şubat 2015’de Emekliler Derneği Dergisi’nde yer aldığını ifade ederek,” Türkiye’de emeklilere ucuz konut verme olayının fitilini TÜED yakmıştır. Ve TÜED, bu çalışmalarını Türkiye geneline yayıp her ilde bununla ilgili çalışmalar başarıyla sürdürülmektedir. Nitekim Sayın Başbakanımızın talimatı ile TOKİ başkanlığı tarafından yaptırılması istenen konutlar valilik kanalıyla TÜED’in Batman ve Urfa Şube’sine tahsis edilmiş olup emeklilerimiz uygun şartlarda TOKİ’den ev sahibi yapılmıştır. ” dedi.


“PROJE HAZIRLANDI”

Adana’da da kendilerine üye olan ancak evi bulunmayan emeklilere de ev edinmeleri için gerekli yazışmaların yapıldığını ifade eden TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, şunları söyledi:

“Ev yapılabilmesi için önce uygun arsanın bulunması gereklidir. Bunun için Adana Valiliği’ne 10-06.2015 tarihinde yaptığımız başvuruda 46 bin üyesi bulunan Adana Şubesi için 7 bin 400, 7 bin 500 üyesi bulunan Yüreğir Şubemiz için de 2 bin 500 olmak üzere toplamda 9 bin 900 konut talebimiz bilgisi verilmiştir. Bu talep TOKİ’ye iletilmiş olup Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı da Adana Valiliği’ne gönderdiği cevabı yazısında,” Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi’nin Valiliğiniz üzerinden başvuruda bulunmaları ve Valiliğinizin taahhüt vermesi halinde; önerilen alan/arsa üzerinde konut projesi yapılması idaremiz tarafından değerlendirilecektir.” İfadesine yer verdi.

Bu gelişmelerin ışığında Sarıçam ve Çukurova Belediyeleri’ne başvurularak konut için bulduğumuz hazine arazisinin imar durumu hakkında bilgi istedik ve bulunan arazinin imarı tarafımıza iletilmiş olup, imar planı valiliğimiz tarafından Milli Emlak Daire Başkanlığı’na gönderilmiştir. Uygun şartlarda konut temini için emin adımlarla ilerliyoruz. Şu anda müracaatlara uygun Milli Emlak Daire Başkanlığı’ndan arsa beklenmektedir. Geleceğine inandığımız müjdeli haberi emeklilerimizle hemen paylaşarak, istenilen çalışmalara başlayacağız.


“EMEKLİLER KANDIRILIYOR”

Çalışmalar böyle iken Adana’da bir dernek başkanı çıkıyor ve “TOKİ’den ev müjdesi” yalanıyla emeklileri kandırmaktadır. Gerçek anlamda o derneğin müracaatının kabul edildiğinin söylenmesi aldatıcıdır. Biz emekli kardeşlerimizin bu konuda iyi düşünerek, karar vermelerini öneriyoruz. Zaten daha önce de ifade ettiğim gibi Türkiye’de bu işi ilk başlatan dernek TÜED’dir ve başka bir derneğe de yetki verilmemiştir.”


Adana Beş Ocak 


Geri Dön