26 / 04 / 2024

Seyrantepe’deki imar planı değişikliği meclis gündeminde!

Seyrantepe’deki imar planı değişikliği meclis gündeminde!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Seyrantepe'de yeni hizmet binası yapacağı arazide altmış beş kata kadar otel, rezidans ve alışveriş merkezi yapılabilmesi için plan değişikliği yapması ve dikine mimari sorunu TBMM gündemine taşındı..



Seyrantepe’deki imar planı değişikliği meclis gündeminde!


CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Seyrantepe'de yeni hizmet binası yapacağı arazide altmış beş kata kadar otel, rezidans ve alışveriş merkezi yapılabilmesi için plan değişikliği yapmasına ve dikine mimariye ilişkin soru önergesi hazırladı.


Sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep eden Yedekci önergesinde "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seyrantepe’de ki araziye yapacağı yeni hizmet binasından vazgeçip, 65 kat yüksekliğe kadar otel, alışveriş merkezi ve rezidans yapılabilmesi için plan değişikliğine gitmiştir.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehircilik Şurası'nda yapmış olduğu konuşmada “Ben dikey mimariden yana değilim, ben yatay mimariden yanayım. İnsan topraktan uzak değil, toprağa yakın olarak yaşamalıdır.” demiştir. İBB ise aksine Seyrantepe’deki arsa için dikine yapılaşmayı tercih etmiştir." diyerek bu bağlamda 8 soru sordu.


Yedekci'nin soruları


1. İBB Seyrantepe’ye neden yeni yönetim binası yapmaktan vazgeçmiştir?


2. Cumhurbaşkanının yapmış olduğu açıklama karşısında, dikine mimari için neden plan değişikliği yapmıştır?


3. Seyrantepe’deki araziye yapılacak olan 65 kat yüksekliğe kadar otel, alışveriş merkezi ve rezidans için ihaleye çıkılmış mıdır? Çıkılmışsa hangi firmaya verilmiştir?


4. İBB mülkiyetindeki arazi 18 Ocak 2017'de İBB'nin iştiraki olan İMAR A.Ş.’nin mülkiyetine hangi amaçla geçirilmiştir?


5. Arazinin bir bölümüne metro yapılacağı söylenmektedir. Metronun geçeceği güzergâhlar nerelerdir?


6. İstanbul için yapımı düşünülen dikine kaç bina daha vardır? Hangi semtlerde bulunmaktadır?


7. Ülkemizde dikey mimariye kimler izin vermiştir? Ve veımeye devam etmekteçlir?


8. Kamu yararı gerekçesiyle belediyenin uhdesine alıp daha sonra imara açtığı kaç adet arsa vardır? Bu arsaların alanı ve buraya yapılan yapıların toplam inşaat alanı ne kadardır?




Geri Dön