25 / 04 / 2024

SGK’sı olmayanlar, bu ödemeye dikkat!

SGK’sı olmayanlar, bu ödemeye dikkat!

SGK'sı olmayan vatandaşların Sağlık Sigortası'na nasıl girdikleri merak edilen konular arasında yer alıyor. Sosyal güvencesi olmayan kişiler aylık 107 lira primle Genel Sağlık Sigortası kapsamına girebiliyor.



Herhangi sosyal güvencesi olmayanların aylık 107 lira prim karşılığında Genel Sağlık Sigortası kapsamına dahil edilebiliyor.  Yeterli kazancı olmayanların ise prim ödemesi devlet tarafından sağlanıyor. Küçük yaştaki çocuklar ve gençler koşulsuz bir şekilde kapsama katılıyor ve prim borcu olan olanlara da pek çok imkan sağlanıyor. İşte SGK’sı olmayanların bilmesi gereken detaylar…

A Haber'de yer alan habere göre binlerce SGK'sı olmayan vatandaşların, Sağlık Sigortası'na nasıl girdikleri merak edilen konular arasında yer alıyor. Sosyal güvencesi olmayan kişiler aylık 107 TL primle Genel Sağlık Sigortası kapsamına girebiliyor. İşte SGK'sı olmayan vatandaşların bilmesi gereken kritik detaylar...

SGK’sı olmayanlar, bu ödemeye dikkat!

KİMLERİN SGK PRİMİNİ DEVLET ÖDÜYOR?

SGK kaydı olmayan, yani sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar ayda 107 lira prim ödeyerek Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınıyor. Dar gelirli vatandaşların ise primlerini devlet ödemektedir. Sosyal güvencesi olmayanlar 107,33 TL primle GSS kapsamına alınırken, gelir testine başvuranlar ile hane geliri kişi başı 1.192 liranın altında tespit edilenlerin de primlerini devlet ödemektedir.

SGK’sı olmayanlar, bu ödemeye dikkat!

DEVLET NE ZAMANA KADAR SAĞLIK PRİMLERİNİ KARŞILIYOR?

Çocuklar ve gençlerde ise 18 yaşından küçük tüm gençler ve çocuklar da Genel Sağlık Sigortası kapsamındadır. Devlet, gençlerin sağlık primlerini mezun olduktan sonra 2 yıl boyunca karşılamaya devam ediyor. Lise mezunları için yaş sınırı 20 iken, üniversite mezunları için 25 yaş sınırıdır.

Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanlar yıl sonuna kadar sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Ülkemizde 2 bin 400'ün üzerinde anlaşmalı sağlık hizmeti sunucusu vatandaşlara hizmet vermeye devam ederken, 9 bin ilaç da ödeme listesinde yer alıyor.

SGK borcu olanlar dikkat! Bugün son gün!

 

.2021 SGK primleri ve ödenek tutarları belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön