25 / 04 / 2024

SGK'ya 61 milyar liralık yapılandırma başvurusu yapıldı!

SGK'ya 61 milyar liralık yapılandırma başvurusu yapıldı!

1 milyon 190 bin borçlu, 61 milyon liralık yeniden yapılandırma için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurdu.



Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren ve 9 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe giren 7326 sayılı Kanun kapsamında başvurular 30 Eylül itibarıyla sonlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Borçlu kişi ve kurumların kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmak için yaptıkları başvurularla önemli miktarda borç yeniden yapılandırıldı.

SGK, 1 milyon 190 bin borçlu, toplam 61 milyar lira yeniden yapılandırma başvurusunda bulundu. Bazı borçlular peşinattan yararlandı. Yeniden yapılandırma kapsamında şu ana kadar 1,6 milyar lira tahsil edildi.

SGK ya 61 milyar liralık yapılandırma başvurusu yapıldı!

BAĞ-KURLULARIN YAPILANDIRMA FIRSATI 1 KASIM'A KADAR SÜRÜYOR

Öte yandan, 4/b (Bağ-Kur) sigortalılarının ihya borçlarını yapılandırma imkanı, 1 Kasım 2021 tarihine kadar devam ediyor.

Ayrıca hiç gelir testi yaptırmayan ve ödeme gücü olmayan kişiler de 30 Kasım'a kadar gelir testi başvurusunda bulunabilecek. Bu kişilerin gelir testi sonucunda ödeyemeyecekleri ortaya çıkarsa borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecek.

SGK ya 61 milyar liralık yapılandırma başvurusu yapıldı!

TAKSİTLER ÖDENMEZSE YAPILANDIRMA BOZULACAK

 

Borçlular, yapılandırma kapsamında ilk taksit ödemelerini 30 Kasım'a kadar yapabilecek.

Yapılandırmada ilk iki taksit ödenmezse yapılandırma bozulur ve getirdiği avantajlar kaybolacak.

İkinci taksitin son ödeme süresi 31 Aralık 2021 tarihinde sona erecektir.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Borç yapılandırmada son gün!

Dikkat! SGK yapılandırmaları için son tarih!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön