23 / 04 / 2024

Shopping Fest başladı!

Shopping Fest başladı!

Perakende, turizm, gıda, ulaşım, konaklama gibi birçok sektörü harekete geçiren İstanbul Shopping Fest, 7-29 Haziran arası 10 milyar lira ciro ve 1,1 milyon yabancı turist hedefiyle istanbul'a yayılacak.



Doğal ve tarihi güzellikleriyle dünyaya kendisini hissettiren İstanbul bu festivalle bir kez daha gündeme gelecek. Jeopolitik konumuyla marka bir şehir olan İstanbul, yüzyıllardır ekonominin ve ticaretin de merkezi. Dolayısıyla bıı yılki Shopping Fest hizmet sektörü başta olmak üzere şehre çok önemli katkılar sağlayacak. İstanbul Shopping Fest enerjisi 2014'te sokaktaki seyyar satıcıdan en lüks AVM'ye, taksiciden eğlence ve konaklama sektörüne kadar çok geniş bir alana yayılacak. Bu vıl toplam cironun 10 milyar TL'nin, turist sayısının da 1 milyon 1Ü0 binin üzerine çıkması hedefleniyor. İstanbul dünyanın ilk AVM'siııi 500 yıl önce kurmuş bir kent. 


Bu topraklarda ticaretin anavatanı olan Kapalıçarşı ve şehrin dört bir yanındaki veni AVM'ler de bu festivalden payını alacak. Festival için Mail Of İstanbul'da açılış partisi ve 27 Haziran'da Vialand'da kapanış partisi düzenlenecek. 


Festival süresince katılımcı alışveriş merkezlerinde koıısept indirim günleri olacak. Tüketiciye 8 Haziran'da 'jean', 14 Haziran'da 'evini güzelleştir', 15 Haziran'da 'teknoloji'. 21 Haziran'da 'çanta ve ayakkabı', 22 Haziran'da 'kozmetik ve kişisel bakım günleri' ile fiyat avantajları sunulacak. 

İstanbul genelindeki kuyumcuların katılımıyla 12 Haziran'da da Sitare Algan ve Muzaffer Gülöz 'altın günü' gerçekleştirilecek.

 

'A PLUS' EĞLENCE 


Inside AVM Danışmanlıktan Sitare Algan ve Muzaffer Gülöz, İstanbul Shopping Fest'in AVM'lerin etkinlikleriyle alışveriş, kültür ve sanat anlayışına farklı bir boyut kazandıracağını belirtiyor. İSF'nin öncelikle turistler açısından çok önemli bir organizasyon olduğunu, ülke tanıtımına ciddi katkılar sağladığını vurgulayan Sitare Algan ve Muzaffer Gülöz; "İSF'ye sadece rakam bazında bakmamak gerekir. 


Ancak kısa zamanda ciddi cirolar yaptığını da unutmamalıyız. 

Festivaller ve etkinlikler arttıkça insanların alışveriş anlayışının değişmesi dışında İstanbul ve ülkemizin değeri artacak. Bunda da AVM'lerin büyük bir rolü var. 

Dolayısıyla biz de stil sahibi, keyifli alışverişin adresi A Plus Ataköy AVM'de İstanbul Shopping Fest kutlamalarına büyük bir coşkuyla başladık" diyor. 


Akşam


Geri Dön