25 / 04 / 2024

Sidney Rasekh kimdir?

Sidney Rasekh kimdir?

Bursa ili 2023 Vizyon Planı hazırlayan; şu anda Bursa Yıldırım şehir planlaması ve bazı mimari projeler üzerinde çalışan ünlü Mimar Sidney Rasekh kimdir? Sidney Rasekh, bugüne kadar hangi işlere imza attı?



Sidney Rasekh kimdir?

Sidney Rasekh, Amerikalı şehir planlamacısı ve mimar. Uzun süredir İstanbul'da yaşayan Mimar Sidney Rasekh, dünyanın en ünlü metropollerinin tasarımcısı.


Sidney Rasekh, Amerika’nın 50 eyaletinde ve Kanada’da mimar olarak çalışma yetkisi veren Mimarlık Kayıt Kurulu Ulusal Konseyi” (NCARB) sertifikasına sahip.


Amerikan Mimarlar Enstitüsü (American Institute of Architecture) üyesi ve Kanada Kraliyet Mimarlık Enstitüsü (Royal Architectural Institute of Canada) eski üyesi. 


“Kentsel Sorunlar Komitesi” eski başkanı ve “British Columbia Mimarlık Enstitüsü Konut Komitesi” eski üyesi olan  Rasekh “Amerikan Mimarlar Enstitüsü Şehir Bölge ve Ulusal Komitesi” üyesi olarak da görev yaptı.


Dünyada birçok başarılı projeye imza atan Rasekh, Birleşmiş Milletler ve Economist Intelligence Unit gibi kuruluşlardan, “Dünyada En Kaliteli Yaşama Sahip Olan Kent Ödülü” aldı.


“Vancouver Kent Planı”nda uzun vadeli, kenti dönüştürme ve yeniden planlama projelerinin yöneticiliğini ve Vancouver Belediye Başkan Danışmanlığı yaptı. 


Vancouver, Uluslararası Ticaret ve Kongre Merkezi, Transatlantik Yolcu Gemilerinin Liman Hizmetleri Projesi, Vancouver Limanı’nın yeniden tasarlanması, Cambie köprüsünün kent ile entegrasyonu projelerinde de yer alan Sidney Rasekh, İstanbul’un Karadeniz kıyısındaki, 1 milyon nüfuslu yeni ekolojik şehir “Eco Istanbul” ve 3. havalimanı planlama çalışmasının ana projelerini hazırladı. 


Ayrıca Bursa ili 2023 Vizyon Planı hazırlayan Rasekh, şu anda Bursa Yıldırım şehir planlaması ve bazı mimari projeler üzerinde çalışıyor.


Sidney Rasekh, 1. Çukurova Yapı Zirvesi'ne katılacak!



Geri Dön