28 / 03 / 2024

Siirt Park Elektrik projesine ÇED onay verdi!

Siirt Park Elektrik projesine ÇED onay verdi!

Park Elektrik'in Siirt'teki projesi ile ilgili 'ÇED Değerlendirmesi Olumlu' raporu verildi. Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili açıklama yaptı.



Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

    

"SİİRT ili SIRVAN, ilcesi MADENKÖY mevkiindeki PARK ELEKTRİK ÜRETİM MADENCİLİK SAN. VE TİC. A.Ş. tarafından yapılması planlanan 82631 SİCİL SAYILI IV GRUP BAKIR MADENİ İŞLETMESİNDEN ÇIKACAK KAZI FAZLASI DEKAPAJ MALZEMESİ STOK ALANI projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Bakanlığımızca “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” Kararı verilmiş olup  SİİRT Valiliği(Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığımıza, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de SİİRT Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekmektedir."



Habertürk


Geri Dön