10 / 04 / 2024

Siirt Veysel Karani'nin çehresi dönüşümle değişiyor!

Siirt Veysel Karani'nin çehresi dönüşümle değişiyor!

Siirt'in Baykan ilçesi Veysel Karani beldesinin çarpık yapısı kentsel dönüşüm projesiyle değişecek. Beldede Veysel Karani Hz. adına yapılan türbenin çevresinin çarpık yapılardan temizlenmesinin ardından, konutlar yerel mimari göz önünde tutularak hayata geçirilecek.



Siirt'in Baykan ilçesi Veysel Karani beldesinin çarpık yapısı kentsel dönüşüm projesiyle değişecek. 


Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) Siirt Valiliği ve Veysel Karani Belediyesi işbirliğiyle "Siirt Veysel Karani Beldesi Veysel Karani Hz. Türbesi Çevresi Kentsel Yenileme Projesi" kapsamında kentsel dönüşüm ve gelişim ile inşa edilecek 55 konut ile 145 işyeri proje yapım çalışmaları, beldede bulunan çarpık yapıların yıkılmasıyla başladı. Beldede Veysel Karani Hz. adına yapılan türbenin çevresinin çarpık yapılardan temizlenmesinin ardından, konutlar yerel mimari göz önünde tutularak zemin+3 ve 3+1 planında tasarlanan çalışmalar hayata geçirilecek. Kat malikleri ile esnafın iç içe olduğu projede konutların zemin katları dükkan olacak. İki aşamalı olarak düzenlenen projenin birinci aşaması konut ve dükkanların inşaatlarının tamamlanması ve daha sonra da çevre ve peyzaj çalışmalarını yapılacak.

Projenin tamamlanmasıyla yılda yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği beldeye gelen turist sayısının artması bekleniyor.


Siirt'te Son Söz Gazetesi


Geri Dön