28 / 03 / 2024

Şile Engelli Yaz Kampı 2017'nin ikinci yarısında tamam!

Şile Engelli Yaz Kampı 2017'nin ikinci yarısında tamam!

Ağva Sahil Düzenleme ve Dünyanın en büyük Diyabet Yaşam Köyü’nün ardından şimdi de Dünya’nın en büyük ‘Engelli Yaz Kampı’ Şile’de yükseliyor.




Şile Kültür Merkezi, yarı olimpik yüzme havuzları ile Şile Spor Merkezi, Kumbaba Motel ve Şile Bezi Modelleme Merkezi, Kent Meydanı ve Katlı Otopark, Liman Yenileme, Ağva Sahil Düzenleme ve Dünyanın en büyük Diyabet Yaşam Köyü’nün ardından şimdi de Dünya’nın en büyük ‘Engelli Yaz Kampı’ Şile’de yükseliyor.


Alacalı köyünde yapımına başlanan Engelli Yaz Kampı 82,230 m2 yerleşkesi ile dünyanın en büyü olma özelliğini taşıyor. Kasım ayı içerisinde yapımına başlanan ve hummalı bir şekilde devam eden çalışmaların 2017 yılı ikinci yarısında tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.


ŞİLE SAĞLIK KENTİ OLUYOR     


Doğancılı mahallemizde yapılan Dünya’nın en büyük Diyabet Yaşam Köyünün ardından komşu olarak Alacalı mahallemizde Dünyanın en büyük Engelli Yaz Kampı geliyor. Dört Mevsim Yaşanabilir Şile! Sloganı ile yola çıkan Şile Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu: “Şile için hayal ettik ve hayallerimizin peşinden koşuyoruz. Şile bir sağlık ve huzur kentine dönüşmeye başladı. Spor merkezimiz, etkinlik alanlarımız, Limanımız, sahilimiz, kültür merkezimiz, yeni Şile Devlet Hastanemiz derken şimdi de Dünyanın en büyüğü olacak olan Engelli Yaz Kampı’mız yükselmeye başladı. Bu güne kadar tüm gücümüz ve olanaklarımızla daima engelli vatandaşlarımızın yanında olduk. Şimdi de onların, hayatı, bütünüyle ve sınırsızca kucaklamaları için Şile’deki engelli yaz kampı projemizle mutluluğun önündeki engelleri kaldırıyoruz. Yemyeşil bir alan içerisinde engelli vatandaşlarımızın özel ihtiyacına cevap verecek şekilde, büyük bir hassasiyetle hazırlanan proje, zengin, sosyal imkanları ve incelikle tasarlanan detaylarıyla, Şile’mize ve hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri tutmanın gururunu yaşıyoruz. Projemiz içerisinde kolay ulaşım ve park olanakları, yeşillikler içerisinde konumlandırılan konaklama tesisleri, tesis içerisinde kolay hareket sağlayan geniş alanları, eğlenmek herkesin hakkı diyerek  engelli vatandaşlarımız için özel olarak tasarlanan park üniteleri, kamp misafirlerinin hareket özgürlüğünün, yaşamın tatil keyfini ve spor yapmanın tadını sonuna kadar çıkarmalarına imkan veren futbol ve basketbol sahaları, okçuluk alanı ve tenis kortları birlikte olmanın keyfine varmak ve hayatın tüm ayrıcalıklarını deneyimleyebilmek için her türlü imkanın sunulduğu sosyal alanları ile Şile engelliler yaz kampı projesi, daha önce hayal bile edilemeyen bambaşka bir hayatın kapılarını aralayacak. Dünya’nın en büyüğü olacak olan Şile Engelliler Yaz Kampımız Şile’mize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun.”  sözleri ile konuşmalarını tamamladı.



Şile Belediyesi



Geri Dön