19 / 03 / 2024

Silivri'de 4.7 milyon TL'ye icradan satılık tekne imalathanesi!

Silivri'de 4.7 milyon TL'ye icradan satılık tekne imalathanesi!

 Silivri 1. İcra Müdürlüğü, ilçede bulunan fiber tekne imalatı yapılan atöyleyi ve bahçesini taşınmaza 4.771.328 TL tahmini fiyat üzerinden satışa çıkardığını açıkladı



 Silivri 1. İcra müdürlüğü, ilçede bulunan fiber tekne imalatı yapılan atöyleyi ve bahçesini taşınmaza 4.771.328 TL tahmini fiyat üzerinden satışa çıkardığını açıkladı.

Silivri 1. İcra müdürlüğünden

2010/2096 TAL
Hacizli olup, talimat ile satışına karar alınan taşınmazın cinsi, evsafı ve kıymeti;
Silivri ilçesi Pirimehmetpâşa Mah. 1395 Ada, 1 Parselde yer alan 13.189,51 m2 Miktarlı arsa üzerinde idare binası ve fiber tekne imalatı ve bahçe vasfındaki taşınmaz, aşağıdaki koşullarda satılacaktır.
İMAR DURUMU:
Adı geçen parseller Silivri Belediye Baş-kanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü'nün 29.06.2010 tarih ve 11681 sayılı yazısı ge-reğince istanbul ili, Silivri ilçesi, Pirimehmet Paşa Mah. Yeni Mimar Sinan Mah. 1395 Ada 1 nolu Parsel 1/1000 ölçekli uygulama imar planında sanayi alanında kalmakta olup emsal 0.5 imar durumu bulunmaktadır. Söz Konusu Parsele 3194 sayılı imar kanunu gereğince 1/1000 ölçekli Uygulama imar Planı ve 18. madde uygulaması yapıldıktan sonra net imar durumu verilebilecektir.
HALİHAZIR DURUMU VE KIYMETİ:
Silivri ilçesi Mimarsinan Mah., 1395 Ada. 1 Parselde yer alan 13.189,51 m2 Miktarlı arsa üzerinde idare binası ve fiber tekne imalathanesi hangarı, idare binası ve makine parkından oluşan bitişik olarak inşa edil-miş bir yapı bulunmaktadır. Binanın hangar kısmı idare binasının yanında olup çelik konstrüksiyondan inşa edilmiştir. Binanın çatısı alüminyum panel ile kapatılmıştır. İçinde farklı inşa seviyelerinde teknelerin bulunduğu bir bölümdür. Hangar kısmı yaklaşık 1000 m2 yüzölçümünde olup tek katlı-dır. Silivri ilçesi Mimar Sinan Mah. 1395 ada 1 parsel nolu taşınmaza 4.771.328,00 TL kıymet takdir edilmiş olup, satışa konu bu bedel üzerinden satılacaktır.
SATIŞ ŞARTLARI:
1. Birinci satış 26.09.2011 günü saat 10.00-10.10 arası Silivri Adliyesi Zemin Kat.' No: AZ-18 nolu odada açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış masraflarını geçmek şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 06/10/2011 günü aynı yer ve saatte ikinci arttırmaya çıkarıla-
 
caktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edi-lememiş ise en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen mühlet sonunda en çok arttırana ihale edile-cektir. Şu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklıların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmasa satış talebi düşecektir.

2. Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi ve bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale pulu, tapu harç ve masrafları, KDV alıcıya ait-tir. Tellaliye, birikmiş vergiler ve tapu satış harcı, satış bedelinden ödenecektir:
3. ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilile-. rin O bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içerisinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaş-madan hariç bırakılacaklardır.
4. ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükmü hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

2. Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
3. Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayıla-cakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/2096 Tal. sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
www.bik.qov.tr  B: 52089

Detaylı bilgi için tıklayın

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön