29 / 03 / 2024

"Şimdi almayın" diyen İslam Memiş, gram altın için tarih paylaştı!


Ekonomist İslam Memiş, dolardan uzak durulması gerektiğini söyledi ve gram altın için yatırımcılarla tarih paylaştı.



"DOLARIN ALINACAĞI ZAMAN..."

Euro, sterlin çok düşük, gümüş çok düşük, altının ons fiyatını manipüle ediyorlar, elinde dolar olanlar bunları almalı dedim. Dolar endeksi 109'a kadar yükselmişti. Onun karşısında euro, sterlin, altın, gümüş sert şekilde değer kaybetmişti. O yüzden 3 aydır elinde dolar olanlar dikkat, düşük seviyedekileri toparlayın dedim. Öngörüm 100 seviyesinin aşağısına tekrar gelmesi ve karşısındaki değerli metallerin yükselmesi. Elinde dolar olan, bu sefer dolar değer kaybettiği için bu şekilde hamle ile kazancı yakalamış olacak. Gelelim dolar/TL kuruna. İçeride dolar neden 17.96 seviyesinde? Bu içsel problemlerden dolayı yüksek. Ben ve yol arkadaşlarıma da aynısını yaptırıyorum, kesinlikle dolardan uzak duruyoruz.

"Şimdi almayın" diyen İslam Memiş, gram altın için tarih paylaştı!

Ancak hafta içinde yine iğne atmalar oldu. 17.65 yapıyorlar, 17.70 yapıyorlar. Dolayısıyla anlık iğnelerde tekrar aşağı yönlü hareketleri bana işaret ediyor. Ben ve yol arkadaşlarım, biz doları altını sattık, gümüşe dokunmadık ve kısa vadede ekonomiye destek için dolardan uzak duruyoruz. Doları yerine koyacağız, 17.65'i bir görelim, aşağı yönlü kırılırsa o zaman 17.30 var. Bu olursa 17.65'ten yüzde 50 alırız, tekrar sarkarsa bekleriz. Biz orta ve uzun vadeyi tavsiye ediyoruz. Lütfen elinizdeki varlıklara sahip çıkın.

Bu acemi yatırımcılar için geçerli. Dolar TL kuru 20-21'e kadar yükselirse sürpriz değil. Nasıl olur da endeks düşerken yükselebilir. Bu içsel problemler ve gelecekte öngöremediğimiz gelişmeler olduğu için bunlar ayrı. Türkiye de ABD, Avrupa gibi 2022'de art arda faiz artırsaydı biz o zaman belki 10'lu rakamları konuşuyorduk. Aradaki uçuruma bakar mısın, dünya ile ters gidiyoruz biz. TL'nin performansı ile doların performansını birbirinden ayırt etmeniz gerekiyor."

Editörün Notu: Bu haber 14 Ağustos 2022, saat 18.02'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 94 kuruş, euro 18 lira 28 kuruş, altının gramı ise bin 38 TL değerindedir.

Emeklilere 8000 TL ek gelir! Yarış kızıştı

Akaryakıtta tabela bir kez daha değişti! Yeni zam ne kadar?

Gram altın 1600 lira olacak! Uzmanlar uyardı: Bu tarihten önce alın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön