26 / 04 / 2024

Sinop'a ilk 5 yıldızlı otel geliyor!

Sinop'a ilk 5 yıldızlı otel geliyor!

Türkiye’nin en kuzeydeki ili Sinop’un kadın Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, kent için büyük potansiyel taşıyan turizm sektörü için harekete geçti.



Türkiye’nin en kuzeydeki ili Sinop’un kadın Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, kent için büyük potansiyel taşıyan turizm sektörü için harekete geçti. Göreve gelişinin üzerinden altı ay geçen, yedi ilçedeki kaymakamlık hizmetlerinin ardından ilk kez Sinop’a vali olan Çetinkaya’nın girişimleri ile kentin ilk 5 yıldızlı otelinin kurulması için altyapı çalışmalarına başlandı. 5 yıldızlı otel yeri için 1,5 ay önce TOKİ’den arazi temin edildi.


Yasemin Özata Çetinkaya, Toplu Konut İdaresi’nin elinde bulunan kentin en ucundaki 40 dönümlük arazinin yürüttükleri görüşmelerin ardından Hazine’ye devredildiğini söylüyor. Çetinkaya, “Bu noktada  TOKİ  yönetimine çok teşekkür ediyorum. Şimdi Turizm Bakanlığı söz konusu arazi üzerinde tahsis çalışması başlattı. Maliye Bakanlığı’nın onayının ardından ihaleye çıkarılmasını bekliyoruz, ardından 5 yıldızlı otel yatırımcılarının dikkatlerine sunulacak” diye konuşuyor.


Sinop’un yatak kapasitesi hali hazırda 4 bin 900. Nüfusu 39 bin olan kente bir yılda 1 milyon turist geliyor. Yüksek yaz sezonunda aynı anda nüfus 200 bine ulaşıyor. Kente bir yılda gelen yabancı turist sayısı ise 60 bin civarında. Turizm Bakanlığı ile kentin turizm açısından teşvik edilmesi için bir dizi çalışma başlattıklarım söyleyen Çetinkaya, “Sanırım 20l6’dan itibaren bir dizi destek devreye girecek. Amacımız yaz sezonuna sıkışan turizm faaliyetini 12 aya yaymak. Sinop’ta yerin altı mozaik kalıntılarla dolu. Bu alanda Türkiye’nin en iddialı kenti olmaya, mozaik turizmine büyük hizmetler vermeye aday” diyor.



Ekonomist 



Geri Dön