27 / 04 / 2024

Sinpaş Finans Şehir: Yaşam kalitesi en yüksek İstanbul projesi!

Sinpaş Finans Şehir: Yaşam kalitesi en yüksek İstanbul projesi!

İstanbul Finans Merkezi'nin katma değeri yüksek projeleri, gelecekte İstanbul'un dünyanın ilk küresel 25 finans merkezi arasında yer alarak, Frankfurt'tan Dubai'ye pek çok finans merkezi ile rekabet edebilmesinin önünü açıyor. Forbes Türkiye'nin bağımsız araştırmasında "Yılın En İyi Projesi" seçilen



Finans merkezleri günümüzde ülkelerin ticari faaliyetlerini canlandırma ve global yatırımcıları çekme adına ekonomi politikalarının üretildiği hayati bir konu... Küresel ticaretin yaygınlaşması ve sermaye hareketlerinin yoğunlaşmasıyla öne çıkan bu merkezler ülkelerin makroekonomilerine büyük katkı sağlıyor. Londra, New York gibi Batının lider finans merkezlerine karşı, dünyadaki ekonomik güç dengesinin Doğuya kaymasıyla yıldızı parlayan Asyalı finans merkezleri büyük bir rekabet yaratıyor. Dahası her geçen gün yeni şehirlerin finansal bir üs olma iddiaları dünya sahnesindeki çekişmeyi daha da büyütüyor.

Forbes’te yer alan habere göre; İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi, uluslararası iş ağını genişleterek Türkiye’nin daha yüksek ekonomik büyüme oranlarını yakalamasında kilit rol oynuyor. Doğrudan yabancı yatırım açısından son yıllarda 12-15 milyar dolar arasında bir performans gösteren Türkiye’nin, proje ile bu alanda atılıma geçmesi ve ekonomik büyümeyi yüzde 3-4 oranlarından daha yukarı seviyelere yükseltmesi öngörülüyor.

Yaşam Kalitesi En Yüksek İstanbul Projesi: Finans Şehir

İstanbul’un dünyanın en büyük finans merkezleri ile rekabet edebilir düzeye gelmesi amacına hizmet eden projelerin başında Sinpaş’ın Finans Şehir projesi geliyor. Proje geçen yıl Forbes Türkiye tarafından İstanbul’da satışı devam eden konut projeleri bağımsız araştırmasında;

FINANS DÜNYASINA ÖZEL YENİLİKÇİ YAKLAŞIM

Sinpaş Finans Şehir projesinde yaşamanın örneği 3+1 ve 2+1 ofis konseptlerinde tasarlandı. Şehrin merkezinde çocuklu yaşamın rahatlığı ve konforunu 3+1 dairelerinde özenli seçimleriyle sunan Sinpaş, fonksiyonel modern tasarımın hakim olduğu örnek dairelerinde çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Standartların dışına çıkarak Home Office fonksiyonunda tasarlanan 2+1 dairelerde ise endüstriyel dekorasyon ve modern çizgiler bir arada.

50 markalı konut projesi içinde yatırımcısına en yüksek getiriyi sağlama potansiyeli bulunan ve yaşam kalitesi en yüksek proje olarak seçilmişti.

45 yıldır sektöre kazandırdığı yeniliklerle farklılaşan Sinpaş, Londra, New York, Dubai gibi dünyanın önde gelen finans merkezlerinde örneği olan “finans dünyası içindeki zengin yaşam” konseptini gerçekleştiriyor. Bir yanı cadde bir yanı bahçe olarak tasarlanan Sinpaş Finans Şehir, İstanbul’da Avrupa’yı yaşatacak ilk şehir projesi olarak öne çıkıyor.

2 bin 550 konuttan oluşan projede ayrıca home ofis, ticari alanlar, sınırlı sayıda villa ve dev bir şehir parkından oluşan konseptiyle yerli ve yabancı iş dünyasına “şehirli, modern, güncel ve seçkin” bir yaşam sunulması hedefleniyor.

Büyürken Sürdürülebilir Olmak

Projenin bir farkı da bulunduğu bölgedeki yapılaşmanın aksine az katlı yatay mimarisiyle daha çok yeşil alan sunması ve sürdürülebilirliğe katkısı. Proje, tuğla ve doğal taş görünümüne sahip dış cepheleriyle de ayrışıyor. Evlerin tümünde sokağa çıkmadan sokağın hissedilmesine ve yaşanmasına imkan verecek geniş balkonları bulunan projede, örneği bulunmayan bir yenilik olarak özel konseptlerle geliştirilmiş her apartmanın arka cephelerinin baktığı büyük ve özel konseptli iç bahçeler bulunuyor. Projenin bahçelerinde hem çocuklar için farklı konseptte oyun alanları hem de yetişkinler için hobi bahçeleri, açık hava kütüphanesi, yürüyüş yolları, alışveriş caddesi gibi ayrıcalıklar sunuluyor.

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsünün yan bağlantı yoluna ve metro durağına komşu olan proje, gayri-menkulde bir ilk olan “örnek semt” konseptini de sunuyor. 36 bin 500 metrekarelik şehir parkı, piknik alanları, göletleri ve oturma terasları dikkat çeken özellikleri. Uzun yürüyüş yolu, koşu ve bisiklet parkurları, sağlık kompleksleri, eğitim ve spor kompleksleri, şehir meydanı, çocuk oyun alanları, kafe ve restoranları, ünlü markaların yer alacağı mağazaları ve Çarşı bölümüyle bölgeye değer katıyor. Projede ayrıca açık hava kütüphanesi ve mutfağı, yanı sıra meyve ve sebze yetiştirmeye imkan tanıyan gastronomi bahçeleri, koruluk içindeki Lezzet Meydanı, zeytin, ıhlamur ve meyve bahçeleri ile lounge alanı da dikkat çekiyor. Konut ile şehir hayatını kaynaştırmayı amaçlayan Sinpaş Finans Şehir’e özel kaldırım tasarımları, kent mobilyaları, çocuk oyun alanları ve su öğeleri ile ‘şehirli’ konsepti hakim. Proje ile bir yaşam tarzı olarak bisiklet kullanımı da güncel hayata dahil ediliyor.

 


Geri Dön