20 / 04 / 2024

Sipil Group İzmir'de konut sektörüne girdi!

Sipil Group İzmir'de konut sektörüne girdi!

Yurtdışında vve yurtiçinde 150 fabrika kuran Sipil Group, konut sektörüne girdi. İlk projesine İzmir Bornova'da inşaatı süren butik apartmanla başlayan firma, İzmir'de şimdi daha büyük projelere hazırlanıyor...



Urla tarafında, daha çok şehir dışında doğa ile iç içe yaşamayı arzulayanlar için konforlu müstakil konutlar inşa edeceklerini anlatan Hakkı Bayraktar, "Karşıyaka-Bornova bandında ise şehir içinde kalmayı tercih edenlere hitap edecek, 1+1 ve daha büyük ölçekte dairelerden oluşacak ve her türlü konforu taşıyacak olan konut tiplerini inşa etmeyi planlıyoruz" diye konuştu. Bayraktar, endüstriyel yapüarda mimari yaratıcılığın gerekmediğini, konutta ise mimari açıdan daha çok kendini ifade ptmp olanağı tanıdığı için konut sektörüne daha heyecanlı girdiklerini dile getirdi. Konutta önceliği İzmir'e verdiklerini, yeni yatırımlara arz-talep dengesinin yön vereceğini kaydeden Bayraktar, Bornova'da inşaatı devam eden butik apartmanın yıl sonunda bitirileceğini söyledi. 


Amiral gemi endüstriyel inşaat 

Hakkı Bayraktar, Sipil Group'un, 1984'te endüstriyel tesisler inşa etme hedefi ile faaliyetlerine başladığını ve 1988'de Vestel için Manisa OSB'de iki fabrikayı anahtar teslimi inşa ederek bu hedefine kısa sürede ulaştığını anlattı. Sipil Group'un bugüne kadar yurdun çeşitli noktalarında 150 endüstriyel yapı inşa ettiğini belirten Bayraktar, "Bunlar arasında Türkiye'nin lider sanayi kuruluşları ile uluslararası firmaların tesisleri de bulunuyor. Son olarak dokuz ayda bitmesi planlanan İndesit'in Türkiye'deki çamaşır makinesi fabrikasını yedi ay gibi bir sürede tamamladığımız için firma yöneticilerin taktirini aldık. Fabrika şu anda deneme üretimi yapıyor. 2013'te Orta Anadolu Tekstil firmasının Kayseri'deki ikinci büyük iplik fabrikasını yaptık. Öncesinde Süperlit Boru firmasının CTP boru fabrikasını yaptık. Bu tesis 4 metre çapı ile kamyonların geçebileceği büyüklükte borular üretiyor" aktarımını yaptı. 


Sipil Group'un enerji, plastik ve demir-çelik sektörlerinde faaliyette bulunduğunu söyleyen Hakkı Bayraktar, şöyle devam etti: "Sipil Plastik'in Manisa ve Eskişehir'de kurulu iki fabrikası bulunuyor. 

2002'de yan sanayi olarak İndesit için buzdolabı parçaları üretmeye başlayan bu şirketimizin iki fabrikasında halen 250 kişi istihdam ediliyor. Yıllık 50 milyon TL ciro yapan Sipil Plastik; Arçelik, Vestel, indesit, Bosch, Vailant, Demirdöküm, Schneider, Klimasan ve birçok firmaya parça üretiyor. Her türlü teknolojik gelişmeye açık firmamız otomotiv ve uçak sanayiine yönelik parça üretmeyi de hedefliyor."


"Avrupa'daki fabrikalara doğrudan ihracat yapmak istiyoruz' 

Sipil Çelik Grubu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Sipil Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Bayraktar, Avrupa'daki fabrikalara doğrudan ihracat yapmak için çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Bu organizasyonu endüstriyel yapı inşaatında ihtiyaç duydukları çelik konstrüksiyon malzemeyi üretmek için 2008 yılında kurduklarını anlatan Bayraktar, "Bu şirket 15 bin metrekare kapalı alanda yılda 10 bin ton konstrüksiyon üretiyor. 


100 kişilik kadrosu olan bu şirketimiz, Sipil'in ihtiyaç duyduğu çelik konstriksiyonun üretiminin yanında Almanya, ABD ve İtalyan firmalarının çeşitli ülkelerdeki projeleri için de imalat yapıyor. Enerji grubunda ise küçük çapta güneş enerji parçaları üretiminin yanı sıra önümüzdeki günlerde Konya'da büyük bir güneş enerji santrali kuracağız. Ar-Ge grubumuz güneş panellerinin güneşi izlemesini sağlayacak robotu geliştirdi. TÜBİTAK desteği alan bu projenin deneme üretimi sürüyor" ifadelerini kullandı. 


Dünya Bölge ek


Geri Dön